Go to Top

Izdelovanje papirnatih vrečk in druge papirnate embalaže je letos postalo veliko bolj zanimivo!

S prepovedjo brezplačnih plastičnih nosilnih vrečk v okviru uredbe, ki je stopila v veljavo s 1. januarjem 2019, je poraslo zanimanje za bolj priročne alternative. Izdelovanje papirnatih vrečk tako predstavlja zanimivo poslovno priložnost. Papirnate vrečke so namreč postale veliko bolj praktična alternativa za manjše prodajalce in trgovine na drobno. Prodajno rast lahko tako izkusijo izdelovalci in oblikovalcih zanimivih in barvitih reklamnih papirnatih vrečk za trgovce. Rezervirajte svoj brezplačen termin, ustanovite svoje podjetje in izkoristite poslovno priložnost.

Informativni izračun dohodnine

Z ukrepom skušali preprečevati splošno povečanje proizvodnje embalaže

Spomnimo se: vlada je sprejela spremembo uredbe o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo. Pričela je veljati prepoved brezplačnih plastičnih vrečk. Tako je večina trgovcev ali umaknila plastične nosilne vrečke. Povečini so jih zamenjali za tiste iz papirja, blaga ali za tiste iz drugega recikliranega materiala. Izvzete so edino zelo lahke plastične nosilne vrečke, ki se uporabljajo za sadje in zelenjavo.

Vas zanima oblikovanje ali izdelovanje papirnatih vrečk se radi podali v svet podjetništva? Ustanovitev podjetja je pri nas povsem preprosta.

Na unikatne potiskane papirnate vrečke lahko prodajalci gledajo kot oglaševalski kanal

Dragi in rastoči stroški tradicionalnih oglaševalskih kanalov in potencialno astronomske cene oglaševalskih kampanij preko spleta, redno prisilijo trgovce k iskanju cenejših in alternativnih načinov komuniciranja s strankami. Tako so alternativni komunikacijski kanali redno predstavljali zanimiv segment za podjetja, ki skušajo oglaševati. Unikatne reklamne vrečke so že vrsto let predstavljale inovativen način, kako spremeniti kupca v živ oglasni pano za Vaš izdelek. Vrečke so s časoma postale tudi ključen kanal komunikacije lastne blagovne znamke, logotipov in najpomembnejše – lastne vizualne podobe. Vas zanima, kako odpreti podjetje kot grafični oblikovalec?

Pravni nasvet

Oblikovanje in izdelovanje papirnatih vrečk in embalaže je lahko zanimiva dejavnost

Izdelovanje papirnatih vrečk je že zdavnaj prešlo iz domene enostavnih tiskarjev in naročilo vedno bolj vključuje storitve dobrega trženjskega stratega in predvsem oblikovalca. Kljub temu mora ponudnik imeti registrirane primerne dejavnosti za proizvodnjo samih vrečk.

Za izdelovanje papirnatih vrečk mora podjetnik imeti registrirano dejavnost »Proizvodnja valovitega papirja in kartona ter papirne in kartonske embalaže« (SKD 17.210). Dejavnost ni regulirana in za opravljanje ne zahteva izpolnitve posebnih pogojev.

Izdelovanje papirnatih vrečk pa ni edina storitev v okviru te dejavnosti. Izvajate lahko tudi proizvodnjo valovitega papirja in kartona, druge vrste embalaže iz papirja in kartona, proizvodnjo škatel in zloženk, pisarniških škatel iz kartona in tovrstnih izdelkov. Za izdelovanje izdelkov kot so kuverte, morate imeti registrirano dejavnost »Proizvodnja pisarniških potrebščin iz papirja« (SKD 17.230).

Registracija dejavnosti na naši »VEM točki«

Na naši VEM točki podjetja Data d.o.o. lahko registrirate podjetje za izdelovanje papirnatih vrečk in tudi do-registrirate dejavnosti, uredite prijave v prispevke ter se okoristite ostalih brezplačnih storitev VEM točke!

Za termin nas pokličite na 01 600 1530 ali preko data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja