Go to Top

Drugo podjetniško in poslovno svetovanje – univerzalna dejavnost za vse storitve?

Drugo podjetniško in poslovno svetovanje je šifra dejavnosti iz Standardne klasifikacije dejavnosti 2008 (SKD), ki jo podjetniki največkrat izberejo za glavno dejavnost svojega podjetja pri postopku registracije. Mnogi menijo, da v primeru, da imajo registrirano to šifro dejavnosti, lahko delajo vse! Temu ni tako. Če podjetnik stranki izstavi račun za prodajo izdelka ali storitve, je v prekršku, ker med dejavnostmi podjetja ni registriral trgovinske dejavnosti. Podjetniški svetovalci vedno opozarjamo stranke, da se račun lahko izda le za dejavnosti, ki jih imate registrirane. Potrebujete pomoč pri odprtju podjetja? Morda pri izbiri ustrezne dejavnosti? Obrnite se na podjetniške svetovalce. Za termin svetovanja nas pokličite na 01/600 15 30 ali pišete na data@data.si.

Ustanovitev podjetja

Drugo podjetniško in poslovno svetovanje – katere aktivnosti zajema ta šifra dejavnosti?

Dejavnost drugo podjetniško in poslovno svetovanje najdemo v SKD 2008 pod številko 70.220. Šifra dejavnosti zajema tele aktivnosti:

  • svetovanje, usmerjanje in operativna pomoč pri poslovnih zadevah in javnih storitvah
  • oblikovanje računovodskih sistemov, stroškovnih računovodstev, postopkov finančnega načrtovanja in kontrole
  • svetovanje in pomoč pri planiranju, organizaciji proizvodnje in dela in posredovanju informacij za podjetništvo in javne storitve
  • svetovanje na področju tržne in kadrovske politike
  • svetovanje s področja varstva pri delu

Gre torej za storitveno dejavnost. Če podjetnik ob pregledu in izboru šifer dejavnosti pred registracijo podjetja na DATA točki, najde v tej šifri aktivnost, ki jo bo opravljal za stranke in izstavljal račune za to storitev, potem jo mora uvrstiti med dejavnosti svojega podjetja.

Izračunajte si plačo

Ustanovitev podjetja

Normiranec sp – kaj morate vedeti?

Drugo podjetniško in poslovno svetovanje – primer

Bodoči podjetnik je strokovnjak na kadrovskem področju in ima veliko povpraševanj in izkazan interes podjetij po svetovanju na kadrovskem področju. Oceni, da bo imel na začetku poslovanja podjetja največ prihodkov prav iz te aktivnosti. Torej bo glavna dejavnost njegovega podjetja na začetku – 70.220- Drugo podjetniško in poslovno svetovanje. Če bo podjetnik iskal kader za podjetja, je to popolnoma druga, regulirana dejavnost v SKD 2008 in ne sodi med aktivnosti omenjene šifre.

Prispevki za s.p. za 2024

Drugo podjetniško in poslovno svetovanje – koliko dejavnosti je smiselno registrirati ob odprtju podjetja?

Ob odprtju podjetja je smiselno registrirate tiste dejavnosti s katerimi bo podjetnik začel poslovati. Kajti tudi po registraciji, brez dodatnih stroškov, je možno dodajati nove dejavnosti med obstoječe dejavnosti podjetja ali pa jih izbrisati, če podjetnik ugotovi, da določene dejavnosti ne bo več opravljal.

V pomoč na pripravo registracije s.p., smo vam podjetniški svetovalci podjetja DATA. Na individualnem posvetu pred registracijo izberemo ustrezne šifre dejavnosti in opozorimo na pogoje za opravljanje le-teh. Za ponudbo za svetovanje nam pišite na data@data.si ali nas pokličite na 01 6001 530.

Prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja