Go to Top

Inšpektorji so zavohali tobak za skoraj 12.000 evrov in ga zasegli

Uslužbenci mobilnih oddelkov Finančne uprave RS (Furs) so v ponedeljek odkrili 200 paketov, v katerih je bil drobno rezan tobak za kajenje v skupni teži 100 kilogramov. Inšpektorji pa so v tem mesecu na Obrežju že zasegli tobačne izdelke, in sicer skoraj 32.000 kosov cigaret, v začetku junija pa še skoraj deset milijonov kosov cigaret gruzijskega porekla.

V ponedeljek, 25. julija, so med opravljanjem finančnega nadzora na avtocesti AC A2 v kraju Obrežje ustavili osebno vozilo slovenskih registrskih oznak, ki ga je vozil državljan Bosne in Hercegovine. Pri pregledu vozila so v posebej prirejenem prostoru med kabino in prtljažnim prostorom vozila našli tobak – kar 100 kilogramov – katerega prikrajšane uvozne dajatve za tihotapljeno blago znašajo 11.800 evrov. Tihotapsko blago so zasegli, zoper voznika pa so uvedli postopek o prekršku.

Prijava na izobraževanje

Tobacco and cigarettesO tem, koliko cigaret so pred dvema tednoma zasegli Srbu, ki se je v smeri iz Hrvaške vozil v avtomobilu švicarske registracije, uslužbenci pa so ga ustavili pri Obrežju ter kaj postopek o prekršku sploh pomeni, si lahko preberete v Na Obrežju zasegli cigarete švicarskega avta, ki je vozil iz smeri Hrvaške, vozil pa je Srb.

Pisali smo tudi o tem, da je inšpekcija junija namesto lesenih briketov zasegla za skoraj 1,3 milijona evrov gruzijskih cigaret, maja pa se je tihotapstvo izjalovilo tudi za dobrih 45.000 kosov cigaret ter za skoraj 1.500 litrov piva s Švedske.

Inšpektorji so odkrili 200 paketov, v katerih je bil drobno rezan tobak za kajenje v skupni teži 100 kilogramov.

Klikni in deli

Spomnimo, prihajajo trošarine za elektronske cigarete, in sicer zakon določa, da se bodo plačevale trošarine za elektronske cigarete  v višini 0,18 evra za en mililiter tekočine v polnilu. Trošarinska osnova za tobačne izdelke je v primeru cigaret 1.000 kosov in drobnoprodajna cena oziroma kilogram izdelka oziroma en mililiter tekočine  v polnilu.

Imate pravno vprašanje? Ali pa vas mika registracija podjetja, s. p. oziroma d. o. o.? Z našo pomočjo se boste lahko lažje odločili glede na vaše potrebe in želje, zato nas pokličite na 01 600 15 30 ali pa nas kontaktirajte po e-mailu data@data.si in dogovorili se bomo za termin.

Ali pa preprosto obiščite kakšen (brezplačen) seminar, kjer bomo odgovorili tudi na vaša vprašanja

Vir: Furs

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja