Go to Top

Zopet novi članki na Datini lestvici branosti!

Zopet so novi članki na Datini lestvici branosti! Poleg “večnega” članka o univerzalnem temeljnem dohodku (UTD) in denarnem nadomestilu za brezposelnost sta se na lestvici znašla še članka o 9. Dnevih podjetništva in predavanju o mini davčni reformi 2017 ter članek o tem, če lahko dve osebi odpreta en s. p.

izobraževanje

Prednosti in slabosti samozaposlitve

Svoboda ali šef?

Več informacij

O mini davčni reformi 2017 na 9. Dnevih podjetništva!

novi članki na Datini lestvici branostiZaradi sprememb dohodninske lestvice (spomnimo, med 2. in 3. dohodninski razred uvedel nov razred s 34-odstotno davčno stopnjo, ki bo veljala za neto letno davčno osnovo v razponu od 20.400 evrov do 48.000 evrov) je pričakovano, da bo v državnem proračunu 106 milijonov evrov manj prihodkov.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Nekaj več kot 50 odstotkov manka bo nadoknadila sprememba, ki bo z dvema odstotnima točkama več obdavčila dobiček podjetij (iz 17 na 19 odstotkov). Gre torej za bistveno spremembo Zakona o davku od dohodka pravnih oseb (ZDDPO-2), ki bo stopila v veljavo januarja prihodnje leto.

Več informacij o tem izveste v torek, 8. novembra, ob 8.45 uri v Tehnološkem parku Ljubljana na 9. Dnevih podjetništva!

!!!Zadnje prijave na 9. Dneve podjetništva!!!

Dve osebi, en s. p.?

“Ali lahko s prijateljico skupaj odpreva s. p.?”, ste nas spraševal. S. p. pomeni samostojni podjetnik. Gre torej za eno osebo, za fizično osebo, ki opravlja dejavnost. Nosilec dejavnosti je vedno ena oseba. S prijateljem oziroma dve osebi pa lahko  skupaj odpreta vse druge oblike gospodarskih družb, vendar ne “samostojnega podjetja” v smislu s. p. Lahko pa s. p. prijatelja oziroma drugo osebo zaposli.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Seveda pa ste brali tudi o denarnem nadomestilu in UTD …

Denarno nadomestilo se prve tri mesece izplačuje v višini 80 odstotkov od osnove, v nadaljnjih devetih mesecih pa v višini 60 odstotkov od osnove. Po izteku tega obdobja se denarno nadomestilo izplačuje v višini 50 odstotkov od osnove. Več si lahko preberete v Najvišji in najnižji znesek denarnega nadomestila za brezposelnost.

Zopet so novi članki na Datini lestvici branosti! Preverite, kateri!

Klikni in deli

Da je v Sloveniji mogoče uvesti univerzalni temeljni dohodek (UTD), ki bi vsakemu Slovencu na račun odprave 16 socialnih transferjev omogočal prejemanje 300 evrov mesečno, je zapisano črno na belem. Katerih 16 nadomestil bi se z uvedbo koncepta UTD ukinilo? Preverite v Vsakemu Slovencu 300 evrov in 16 dodatkov manj?

Prijava na brezplačno izobraževanje

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja