Go to Top

Želite postati finančni inšpektor? Furs zaposluje po celi državi!

Finančna uprava RS – Furs zaposluje delavce z različnih področij delovanja finančnega nadzora. Objavili so prek 30 prostih delovnih mest za delo inšpektorje, kontrolorje, preiskovalce in izterjevalce.

izobraževanje

Podjetniki med zakoni in inšpektorati

Poznate svoje pravice in obveznosti v postopkih inšpekcijskega nadzora? Na DATI vam povemo tudi, kako se inšpekciji lahko izognete!

Več informacij

Furs zaposlujeFurs zaposluje – kdo dobi delo?

  • Finančni svetovalec inšpektor

Delo dobita dva finančna svetovalca inšpektorja v Oddelku za trošarine ljubljanskega finančnega urada, po enega pa zaposlijo v Oddelku carinjenja in Oddelku za poenostavljene postopke Finančne uprave Celje.

  • Finančni kontrolor

Ljubljanski Finančni urad zaposli 11 finančnih kontrolorjev v različnih oddelkov. Referat za prispevke Finančne uprave Maribor prav tako išče finančnega kontrolorja, enega kontrolorja pa zaposlijo tudi v Oddelku za nepremičnine in drugo obdavčitev v Murski soboti. Finančni kontrolorji dobijo delo tudi v Novem mestu (Oddelek za DDV), dva na Ptuju (Oddelek za obdavčitev dohodkov in Oddelek za DDV in drugo obdavčitev) in eden v Velenju (Oddelek za  obdavčitev dohodkov). Delo, ki med drugim obsega kontroliranje pravočasnosti in pravilnosti vlaganja davčnih napovedi in davčnih obračunov ter predlaganje ukrepov in kontroliranje pravočasnosti in pravilnosti obračunavanja davkov ter ukrepanje ob neobračunanem oziroma nepravilno obračunanem davku, ponujajo tudi dvema finančnima kontrolorja na Finančnem uradu Koper. Po dva kontrolorja zaposlijo tudi na Finančnem uradu v Kranj.

  • Višji finančni preiskovalec

Poleg tega pa delo dobi tudi višji finančni preiskovalec v Mobilnem oddelku Finančne uprave Kranj. Za opravljanje operativnih opravil pri odkrivanju carinskih in trošarinskih prekrškov ter drugih kaznivih ravnanj v zvezi s carinskim blagom in trošarinskimi izdelki potrebujete vsaj tri leta in pol delovnih izkušenj.

  • Višji finančni izterjevalec

Furs zaposluje tudi na področju izterjevanja, in sicer v kranjskem Oddelku za izvršbo zaposlijo dva višja finančna izterjevalca. Potrebujete vsaj dve leti delovnih izkušenj, delo pa med drugim obsega tudi zahtevnejše ugotavljanje premoženja dolžnika. Višje finančne izterjevalce (4) zaposlijo tudi v Ljubljani, in sicer v oddelkih in referatih za izvršbe.

Furs zaposluje! Preverite, če imate potrebna znanja in izkušnje.

Klikni in deli

Število zaposlenih se sicer zmanjšuje, prevladujejo ženske

Razlog za razpis je zapolnitev delovnih mest, ki so se oziroma se bodo v kratkem sprostila predvsem zaradi upokojevanja, pa tudi zaradi prenehanja delovnega razmerja zaradi drugih razlogov, sporočajo s Fursa. Če omenjenega razpisa ne bi razpisali, bi imela Finančna uprava RS konec leta 2016 okoli 60 zaposlenih pod dovoljenim številom zaposlenih iz kadrovskega načrta. Dodajajo, da se število zaposlenih v Fursu zmanjšuje. »Na dan 31. 12. 2015 je bilo zaposlenih 3.612 uslužbencev, kar je 2,2 odstotka manj kot konec leta 2014. Od tega je bilo 2.316 žensk (64,1 odstotka) in 1.296 moških (35,9 odstotka). Povprečna starost javnih uslužbencev, zaposlenih za nedoločen čas, je znašala 47,9 leta.«

izobraževanje

Abeceda poslovanja

Veste, kako uveljaviti strošek nakupa avtomobila in druge opreme?

Več informacij

Vir: Ministrstvo za javno upravo

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja