Go to Top

Zaključna dela v gradbeništvu – tudi poslovna priložnost

Zaključna dela v gradbeništvu – iskana dejavnost tudi na trgu

Prvi pomladni dnevi pogosto zbujajo željo po spremembi. Mnogim prinesejo tudi svež zagon za prenovo stanovanja. Nekateri razmišljajo le o kakšni manjši spremembi brez visokih stroškov, spet drugi bodo zagrizli v obsežnejše renovacije svojega doma. Povpraševanje po podjetnikih, ki opravljajo zaključna dela v gradbeništvu, bo zato veliko.

Informativni izračun plače

Vsakdo si želi lep in udoben dom. Včasih so za to potrebni le minimalni popravki, ki jih lahko uredimo v nekaj dneh, velikokrat pa se prenove doma ne moremo lotiti čisto sami. Takrat se pozanimamo, kdo bi za nas lahko opravil zaključna dela v gradbeništvu.

Želite registrirati s.p.?

Zaključna dela v gradbeništvu

zaključna dela v gradbeništvuDejavnost zaključna dela v gradbeništvu v Standardni klasifikaciji dejavnosti (2008) najdemo pod šifro 43.300. Sem spadajo fasaderska in štukaterska dela, vgrajevanje stavbnega pohištva, oblaganje tal in sten, steklarska in pleskarska dela.

>>> Zakaj je treba izbrati pravo dejavnost za registiranje dejavnosti?

Med Druga zaključna gradbena dela (43.390) pa spada čiščenje novogradenj pred prevzemom ter druga dopolnilna in zaključna gradbena dela.

Druga zaključna dela v gradbeništvu obsega več različnih del

Podjetja, ki opravljajo zaključna dela v gradbeništvu, ponavadi nudijo vrsto različnih storitev. Opravljajo slikopleskarstvo, fasaderstvo, štukaterstvo, suhomontažno gradnjo, keramičarstvo, vodovodne in elektro inštalacije, polagajo parket in kamen, vgrajujejo (strešna) okna, obdelujejo kamine … Zato je smiselno, da se pred začetkom opravljanja dejavnosti oglasite na VEM točki DATA. Podjetniški strokovnjak vam bo namreč pomagal pri registraciji podjetja navesti ustrezne dejavnosti.

 

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Kako do-registrirati to dejavnost?

Zaključna dela v gradbeništvu – ob registraciji te dejavnosti, lahko opravljate katerekoli med zgoraj naštetimi deli. Do-registracija dejavnosti na že registriranem podjetju je izjemno preprosta in šele registracija dejavnosti vam omogoča da opravljate posamična dela zajeta v tej dejavnosti in tudi izstavljate račune za opravljeno delo. V nasprotnem primeru ste v prekršku.

Do-registracijo dejavnosti za že obstoječ s.p., lahko opravite na VEM točki in postopek je lahko izveden že z naslednjim dnem. V kolikor ste d.o.o. registrirali na VEM točki je postopek tudi lahko izveden na VEM točki.

 

 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja