Go to Top

Zaključna bilanca 2018: lotite se pravočasno!

Zaključna bilanca 2018 je eno od zaključnih poročil, ki jih morajo vsako leto pripraviti vsi samostojni podjetniki, gospodarske družbe, zadruge in društva.

Oddati jih morajo Finančni upravi RS (FURS) in Agenciji za javnopravne evidence in storitve (AJPES). Zadnji dan za njihovo oddajo je 31. marec 2019. Datum se morda zdi zelo oddaljen, a izkušnje naših računovodskih svetovalcev kažejo, da pravočasna priprava prihrani neprijetne trenutke konec marca. Takrat so namreč vsi dobri računovodje zasedeni in težko je najti zanesljiv računovodski nasvet.

Če si sami vodite knjigovodstvo, si lahko sami pripravite tudi zaključno bilanco za minulo leto in prihranite pri stroških. Prijavite se na našo delavnico Zaključna bilanca 2018!

Svoje knjigovodstvo vodite sami? Ste v dvomih, kako pripraviti bilanco stanja in izkaz uspeha?

Zaključna bilanca 2018

Zaključna bilanca 2018Zaključna bilanca 2018 vam po obisku našega 5-urnega seminarja ne bo več delala skrbi, saj vas bo izkušena računovodja korak za korakom naučila, kako jo lahko pripravite popolnoma sami brez dodatnih stroškov! Delavnica zajema sestavo, obračun in izdelavo zaključnih poročil za zunanje institucije. Delavnica je sestavljene iz teoretičnega in praktičnega dela, več o vsebini preberite na naši spletni strani. Prvi termin je že 23. novembra.

Kaj mora vsebovati zaključna bilanca, je določeno v Zakonu o gospodarskih družbah (ZGD-1). Ta je tudi eden izmed zakonov, katerega določila bomo na teoretičnem delu naše delavnici natančneje predstavili. Posvetili se bomo tudi Slovenskim računovodskim standardom, Zakonu o dohodnini (ZDoh-2), Zakonu o davčnem postopku (ZDavP-2) in Zakonu o davku od dohodkov pravnih oseb (ZDDPO-2).

V praktičnem delu delavnice pa bomo predstavili, kako se izdela zaključna poročila. Podrobno bomo razložili, kako so zaključna poročila sestavljena in kako se izdela davčni obračun. Uporabili bomo vsem razumljive primere, saj želimo čimbolj plastično prikazati, kako bo nastala zaključna bilanca za vaše podjetje ali samostojno dejavnost!

Našo 5-urno delavnico Zaključna bilanca 2018 priporočamo tudi vsem tistim podjetnikom, ki želijo boljši vpogled v letna poročila svojega podjetja ali samostojne dejavnosti, ki jih pripravi računovodja.

>>> Na vaša konkretna vprašanja pa lahko individualno odgovorijo tudi naši strokovnjaki. Nudimo vam računovodsko in davčno svetovanje.

Davčni obračun za normirance

Normiranci morate FURS-u predložiti davčni obračun in določiti zavarovalno osnovo za prihodnje poslovno leto. Davčni obračun lahko pripravite tudi na naši delavnici Davčni obračun za normirance. Za začetek smo razpisali dva termina, 6. in 22. novembra 2018. Ni pa vam treba oddati letnega poročila AJPES-u.

Na delavnici se naučite izdelati davčni obračun, ki ga morate oddati Finančni upravi RS, če poslujete na podlagi normiranih odhodkov ter določiti zavarovalno osnovo za tekoče poslovno leto.

Priprava zaključnih finančnih poročil za podjetnike torej ni tako zahtevna – če je morda to razlog, da oklevate pred odločitvijo z samostojno poslovno pot. S.p. ali d.o.o. lahko hitro in brezplačno registrirate na VEM točki Data. Data pa vam bo tudi kasneje stala ob strani z obširnimi podjetniškimi izobraževanji in strokovnim svetovanjem.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja