Go to Top

Za Ruse je Slovenija privlačna in varna država

Da je za Ruse Slovenija privlačna in varna država potrjuje vse več poslovnega sodelovanja med državama. V Moskvi pravkar poteka štiridnevna turistična borza Moscow International Travel & Tourism (MITT), ki je eden največjih in najpomembnejših dogodkov za turistično industrijo v Rusiji in baltskih deželah, pišejo na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Letošnja tema izpostavlja zdravo vodo kot turistični produkt slovenskih naravnih zdravilišč. Tako se v Moskvi pod okriljem Slovenske turistične organizacije te dni mudi 18 slovenskih turističnih destinacij in podjetij, ki bodo ruske in ostale obiskovalce skušali prepričati v to, da je Slovenija privlačna in varna država dobrega počutja, poleg nosilne teme pa bo v ospredju tudi naša prestolnica, ki se za letošnje leto ponaša z nazivom Zelena prestolnica Evrope 2016.

Gospodarsko povezovanje Rusije in Slovenije krepimo tudi v podjetju Data d. o. o. Zato smo vzpostavili spletno stran z vsemi potrebnimi informacijami za ustanovitev podjetja v Sloveniji.

Da je Slovenija privlačna in varna država, pričajo številke

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Vse informacije na enem mestu! Ustanovite podjetje na Dati in se pred tem pozanimajte o vsem, kar mora bodoči podjetnik vedeti!

Več informacij

Bližanje Slovenije in Rusije je pozitivno tudi z vidika gospodarstva, saj se vedno več Rusov ozira za novimi podjetniškimi priložnostmi v Sloveniji, novembra lani pa je bil potrjen tudi program sodelovanja z Rusijo za obdobje med leti 2016 in 2018.

rusija-babuska

Kot smo že pisali v prispevku o podpisu sodelovanja med Rusijo in Slovenijo za obdobje 2013 – 2015, so ruske neposredne naložbe v Slovenijo iz leta v leto večje. V letu 2008 so Rusi v Slovenijo vložili 35,6 milijona evrov , leta 2012 pa 46,7 milijona evrov.  Tudi Slovenija veliko vlaga v Rusiji, leta 2008 so neposredne naložbe znašale 444,4 milijona evrov neposrednih naložb, leta 2012 pa 325,8 milijona evrov. Slovenske družbe so največ vlagale iz dejavnosti proizvodnje farmacevtskih surovin in preparatov, proizvodnje izdelkov iz gume in plastičnih mas ter nazadnje proizvodnje računalnikov, elektronskih in optičnih izdelkov.

Poslovno sodelovanje med Rusijo in Slovenijo postaja vse boljše in tesnejše.

Klikni in deli

V prihodnosti tudi pospešeno oglaševanje in delavnice

STO z aktivnostmi na ruskem tržišču zasleduje cilj pozicioniranja Slovenije kot prepoznavne, privlačne, konkurenčne in butične destinacije dobrega počutja. Polovica ruskih gostov obišče slovenska naravna zdravilišča, na drugem mestu beležimo obiskanost obmorskih in na tretjem gorskih krajev, so zapisali na MGRT. Ruski gostje cenijo in iščejo destinacije, ki niso »enolične«, temveč ponujajo široko paleto turističnih produktov: od welnessa oz. oddiha v naravnih termah, izbrane vrhunske kulinarike do možnosti nakupovanja, kar Slovenija na relativno majhnem prostoru tudi ponuja.

Ruski gostje med prenočitvami vseh tujih gostov predstavljajo 3,4-odstotni delež. Po napovedih Evropske potovalne komisije (ETC) v letu 2016 ni pričakovati ruskega okrevanja, temveč napovedujejo celo še eno leto zmanjševanja števila ruskih gotov in prenočitev, ki jih ustvarijo (z upadom rasti za 0,9 odstotkov).

Po besedah v. d. direktorice STO mag. Maje Pak se maja obeta posebna digitalna kampanja in televizijsko oglaševanje na nacionalni televiziji Rusija 1, v drugi polovici leta pa se obeta delovno srečanje oz. workshop, potekali pa naj bi tudi dogovori o dodatnem intenziviranju predstavitvenih aktivnosti s slovenskimi turističnimi agencijami na ruskem trgu, »čez vso leto pa gostimo ugledne in vplivne ruske novinarje ter izvajamo študijska potovanja za ruske turistične agente in touroperaterje,« so še zapisali na MGRT.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja