Go to Top

Vsi Datini kalkulatorji za informativne izračune na enem mestu!

Vsi Datini kalkulatorji za informativne izračune na enem mestu, skupaj z navodili, kako jih uporabljati. Ne puščajte stvari naključju – prepričajte se, da boste dobili toliko, kot v resnici morate!

template_zakljucna_bilanca

Informativni izračun dohodnine za leto 2016

Z nekaj kliki si lahko izračunate dohodnino za leto 2016! Boste morali doplačati? In če, koliko? Več si lahko preberete tudi v prispevku Izračunajte si dohodnino!

Izračun dohodnine za leto 2016

Izračun dohodnine 2016 – olajšava za otroke

Potrebujete davčno svetovanje?
Obrnite se na naše strokovnjake.
Za ponudbo pokličite na 01 600 15 30 ali pišite na data@data.si.

Olajšava za otroke za leto 2016 se staršem prizna za vsakega vzdrževanega otroka do dopolnjene polnoletnosti, to je do 18. leta starosti. Dodatno dokazovanje za uveljavljanje olajšave tudi za otroke, ki so že polnoletni, ni potrebno.  Več si lahko preberete v prispevku Dohodnina – olajšava za otroke za leto 2016, olajšave pa si izračunate s pomočjo spodnjega kalkulatorja.

Izračun dohodnine 2016 – olajšava za otroke

Informativni izračun plače

Vsaka oseba, ki je v delovnem razmerju, mora prejeti plačilo za svoje delo. Delodajalec mora pri plači upoštevati minimum, določen z zakonom oziroma kolektivno pogodbo. Veste kako je sestavljena plača?

Informativni izračun plače

Informativni izračun dnevnice 2016

Dnevnica je povprečni strošek zaposlenega na službeni poti, ki lahko vključuje tudi strošek prenočevanja in prehrane. Lahko gre za polne, polovične ali znižane dnevnice. Višino dnevnic ureja Uredba o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja, več o višinah dnevnic doma in v tujini pa smo pisali v Dnevnice za službeno potovanje v Sloveniji in v tujini. Višine pa si lahko izračunate tudi s klikom na spodnji gumb.

Izračun dnevnice za leto 2016

Informativni izračun za normirance

Ob koncu poslovnega leta morajo tudi samostojni podjetniki in podjetja, ki poslujejo na podlagi normiranih odhodkov, izpolniti nekatere obveznosti.  Oddati morajo davčni obračun in določiti zavarovalno osnovo za prihodnje poslovno leto. S pomočjo Datinega računala za normirance pa lahko opravite informativni izračun. Informativni izračun za normirance vam omogoča ugotavljanje davčne osnove z upoštevanjem normiranih odhodkov.

Informativni izračun za normirance

Izračun za avtorsko in podjemno pogodbo ter občasno delo

Potrebujete pravno svetovanje?
Obrnite se na naše strokovnjake.
Za ponudbo pokličite na 01 600 15 30 ali pišite na data@data.si.

Avtorsko delo pomeni, da avtorju pripada avtorska pravica. Ta obsega moralne avtorske in premoženjske pravice, kar pomeni, da avtor odloča o tem, kdaj bo delo prvič objavljeno, da je njegovo avtorsko delo priznano in spoštovano.

Podjemna pogodba se sklene med naročnikom in podjemnikom. Podjemnik se zaveže, da bo za naročnika opravil določeno delo, na primer izdelal ali popravil določeno stvar, opravil kakšno telesno ali umsko delo. Naročnik mu seveda mora za to plačati.

Kaj se vam najbolj izplača, s. p., avtoska ali podjemna pogodba, lahko na primeru 1.000 evrov bruto preverite v Konkretni izračun: s.p., avtorska in podjemna pogodba, na podlagi svojih podatkov pa si lahko izplačila izračunate preko spodnje povezave.

Izračun za avtorsko in podjemno pogodbo ter občasno delo

* Vsi izračuni so izključno informativne narave. Data d. o. o. ne prevzema nikakršne odgovornosti za morebitne nepravilnosti v izračunih.

V okviru naših storitev vam nudimo tudi izračun dohodnine na podlagi vaših konkretnih podatkov – za ponudbo pokličite na 01 600 15 30 ali pišite na data@data.si.

 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja