Go to Top

Vpogled v podatke za odmero dohodnine 2017

Delodajalci oziroma izplačevali dohodkov lahko na portalu eDavki preverijo podatke, ki so jih prek REK obrazcev posredovali Finančni upravi RS (Furs). Vpogled v podatke za odmero dohodnine 2017 je možen do 31. januarja 2018.

>>> Če imate vprašanja glede REK obrazcev, vam lahko pomagajo naši davčni in računovodski strokovnjaki. Pokličite nas na 01 6001 530 ali nam pišite na data@data.si!

Podjetnik v majhnem podjetju mora vsakodnevno nase prevzemati večino poslovnih funkcij, ki jih poznamo iz korporativnega sveta.

Podatke za odmero dohodnine je Furs pripravil na podlagi obračunov davčnega odtegljaja. Sestavljeni so na podlagi predloženih individualnih podatkov v REK obrazcih z datumom izplačila od 1. 1. 2017 do 31. 12. 2017. Vključeni so REK obrazci, ki so bili z navedenim kriterijem datuma izplačila Fursu predloženi do vključno 9. 1. 2018.

vpogled v podatke za odmero dohodnine

>>> Novosti na REK obrazcih

>>> REK obrazci: FURS napoveduje poostren nadzor

Vpogled v podatke za odmero dohodnine le do konca januarja

Podatki so objavljeni na eDavkih. Vpogled je namenjen le izplačevalcem dohodkov. In sicer za primerjavo podatkov iz predloženih iREK obrazcev in pripravljenimi obvestili prejemnikom dohodkov (Povzetek obračuna dohodkov, izplačanih v obdobju od 1. 1. do 31. 12. 2017), ki jih morajo izplačevalci dohodkov izročiti prejemnikom dohodka najpozneje do 31. 1. 2018.

Do svojih podatkov lahko izplačevalci dostopajo z digitalnim potrdilom, vpogled v podatke za odmero dohodnine pa je možen do 31. januarja 2018. Na Fursu svetujejo, da izplačevalci objavljene podatke primerjajo s podatki, ki so jih davčnemu organu predložil na iREK obrazcih. Če ugotovijo, da slednji niso pravilni, naj Fursu čim prej (najpozneje do 31. 1. 2018) predložijo manjkajoče REK obrazce oziroma popravke že vloženih REK obrazcev. Če pri tem potrebujete pomoč, vam v podjetju Data nudimo davčno svetovanje.

Popravljene ali na novo vložene REK obrazce bo Furs upošteval pri sestavi informativnega izračuna dohodnine le, če bodo predloženi pravočasno. Izplačevalci dohodkov imajo čas za vpogled v podatke za odmero dohodnine le do 31. januarja 2018.

Svoje knjigovodstvo vodite sami? Ste v dvomih, kako pripraviti bilanco stanja in izkaz uspeha?

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja