Go to Top

Vpis manjših čolnov in supov za celinske vode ni več potreben

Veljati je začela novela pomorskega zakonika, ki med drugim črta določbe zakona o plovbi po celinskih vodah, ki predpisujejo vpis manjših čolnov z nizkim motornim pogonom in športnih veslaških čolnov, ki se uporabljajo v gospodarske namene, na primer supov, v vpisnik čolnov.

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Registrirati s.p. ali d.o.o.?

Več informacij

Vpis manjših čolnov v register čolnov ni več potreben

vpis manjših čolnovNovela črta določbe zakona o plovbi po celinskih vodah, ki se nanašajo na vpis manjših veslaških čolnov in vpis manjših čolnov z nizkim motornim pogonom (do pet metrov dolžine in močjo motorja do 3,7 kW), ki se na celinskih vodah uporabljajo v gospodarske namene. S tem so usklajene določbe o vpisu plovil za plovbo po morju in celinskih vodah.

Upravljanje s čolni kot dejavnost podjetja

Razmišljate, da bi v okviru vašega podjetja prevažali potnike na rednih ali izrednih linijah s čolni? Potem morate ustanoviti podjetje na VEM točki Data in registrirati dejavnost upravljanje s čolni. Ta vključuje tudi obratovanje vodnih taksijev kot tudi dajanje jadrnic in čolnov s posadko v najem. Kako poteka postopek registracije podjetja in bistvene razlike med s. p. in d. o. o. razlagamo na brezplačnem izobraževanju Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja.

Prijava na izobraževanje

Vsak čoln mora biti vpisan v register čolnov. Za morske čolne je veljaven vpisnik čolnov pri Upravi Republike Slovenije za pomorstvo in njenih dveh izpostavah v Izoli in Piranu. Čolne celinske plovbe se vpiše v vpisnik pri upravni enoti na območju katere se čoln nahaja in uporablja.

Registracija podjetja je hitra, brezplačna in enostavna! Rezervirajte si svoj termin na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si!

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Pogoj za opravljanje dejavnosti je tudi ta, da čoln upravlja oseba, ki je ustrezno usposobljena in ima dovoljenje za plovbo. Več o registraciji te dejavnosti in pogojih za njeno opravljanje pa si lahko preberete v prispevku Registracija dejavnosti: upravljanje s čolni.

Prijava na izobraževanje

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja