Go to Top

Vlogo za vzdrževane družinske člane še vedno lahko oddate

Ste pozabili oddati vlogo za vzdrževane družinske člane? Posebno olajšavo še vedno lahko uveljavljate, a le elektronsko. Skrajni rok se izteče 20. februarja 2018.

Informativni izračun dohodnine

Izračun dohodnine – olajšava za otroke

Vlogo za vzdrževane družinske člane lahko oddate prek spleta

Če še vedno niste oddali vloge za uveljavljanje olajšave za vzdrževane družinske člane, lahko to še do 20. 2. 2018 storite zgolj prek sistema eDavki. Na Finančni upravi RS (Furs) pa opozarjajo, da morate registracijo v eDavke opraviti čim prej, saj se lahko ta v primeru pošiljanja gesla po pošti zavleče na več dni. Vsem, ki boste elektronsko oddali vlogo za vzdrževane družinske člane, pa obljubljajo tudi hitrejše vračilo dohodnine.

Skrajni rok za oddajo vloge v pisni obliki se je iztekel 5. februarja. Boste pa lahko, ne glede na način oddaje vloge, morebitne spremembe glede uveljavljanja omenjene olajšave Fursu sporočili še v ugovoru na informativni izračun.

>>> Če potrebujete nasvet, kaj se vam najbolj izplača, vam nudimo davčno svetovanje. Za informativni izračun pa lahko uporabite tudi naš kalkulator.

Zasluži s svojim hobijem ali idejo

>>> Imate zanimivo poslovno idejo? V podjetju Data vam pomagamo pri njeni uresničitvi. Obiščite naše brezplačno izobraževanje Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo!

Če se še niste registrirali v eDavke, pohitite!

vlogo za vzdrževane družinske članePostopek registracije v eDavke je sicer poenostavljen, saj za to ni več treba nameščati digitalnega potrdila. Pri registraciji je treba med drugim vnesti številko informativnega izračuna dohodnine (IID), ki ste ga prejeli za leto 2016, 2015 ali za 2014. Če nimate številke IID, potem izberete polje “Nimam IID – pridobi kodo”. Na domači naslov boste po pošti prejeli kodo, s pomočjo katere boste aktivirali uporabniški račun.

Če se boste torej postopka registracije v sistem eDavki lotili zgolj nekaj dni pred 20. februarjem in doma nimate svojega IID-ja, na podlagi katerega bi registracijo opravili takoj, boste registracijo opravili v nekaj dneh (ko boste po pošti na dom prejeli kodo). Lahko se zgodi, da boste zato vlogo za vzdrževane družinske člane oddali prepozno oziroma njena oddaja sploh en bo več mogoča.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja