Go to Top

Vizažist – če obvladate ličenje, je to lahko posel za vas!

Vizažist je oseba, ki se ukvarja z izdelavo make-upa za različne priložnosti. Vizažist uporablja različne metode za lepšanje in spreminjanje telesa oziroma obraza. Ste spretni pri ličenju in imate smisel za estetiko? Razmišljate, da bi delo vizažista opravljali kot samostojno dejavnost? Lahko vam pomagamo pri uresničitvi vaše podjetniške ideje. Pokličite na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si za termin registracije podjetja.

Brezplačno registrirajte podjetje

Vizažist – specialist za lepotno nego obraza in telesa

Svoje znanje in spretnosti vizažist lahko nudi ob različnih priložnostih. Lahko sodeluje na snemanjih in fotografiranjih za reklamne oglase, revije, časopise, filme, poroke, modne revije, lepotna tekmovanja. Vizažist lahko deluje kot predstavnik kozmetičnega podjetja v kozmetičnih salonih, lahko pa opravlja tudi različice poslikave telesa. Veliko je priložnosti za zaslužek, zato marsikdo razmišlja, da bi se kot vizažist podal v podjetniške vode.

Izračunajte si plačo

Odprite s.p. na DATI!

Kako lahko opravljate dejavnost vizažista?

Da lahko opravljate storitev vizažista, morate ustanoviti podjetje. Največkrat se posamezniki odločajo za vpis v register podjetij kot samostojni podjetniki ali pa za začetek odprejo dopolnilno dejavnost – popoldanski s.p., seveda, če želijo dejavnost opravljati poleg svoje redne zaposlitve. Vse o tem, kako odpreti s.p. na DATA točki, si preberite na tej povezavi.

Bi ustanovili d.o.o.?

Pogoji za opravljanje dejavnosti – vizažist

Kozmetična dejavnost obsega širok nabor področij, zato je potrebno registrirati ustrezno šifro dejavnosti (SKD 96.022) – Kozmetična in pedikerska dejavnost. Sem običajno spadajo depilacija, manikiranje in ličenje, nega obraza in telesa ter pedikura… Za opravljanje dela vizažista izobrazba ni pogoj za opravljanje dejavnosti; ne gre torej za regulirano dejavnost. Si pa mnogi posamezniki pridobijo nacionalno poklicno kvalifikacijo (NPK) – vizažist. Pri opravljanju dejavnosti vizažista mora podjetnik upoštevati dobro higiensko prakso in določila, ki jih navaja Pravilnik o minimalnih sanitarno zdravstvenih pogojih za opravljanje dejavnosti higienske nege in drugih podobnih dejavnosti.

Razmišljate, da bi postali vizažist? Več informacij o registraciji podjetja in pogojih za opravljanje dejavnosti vam nudimo podjetniški svetovalci v podjetju DATA. Za individualni posvet nam pišite na data@data.si ali pa pokličite na številko 01 600 1530.

Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja