Go to Top

Višine nadomestil za bolniško, želeli pa ste tudi Datino brošuro

Višine nadomestil za bolniško

Višine nadomestil za bolniško – ob sobotah pregledujemo novosti na Datini lestvici branosti in zanimale so vas, tokrat, višine nadomestil za bolniško odsotnost, pridno pa ste si ogledovali tudi elektronsko verzijo slovenske brošure podjetja Data!

izobraževanje

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Od ideje do posla na DATI! Se vidimo?

Več informacij

Kot je ob sobotah navada, pregledujemo, kaj vas je v preteklem tednu najbolj zanimalo. Čeprav že skoraj dva meseca na lestvici kraljuje en oziroma dva članka, ki so med bralci povzdignili največ “prahu”, se članki na 3. in 4. mestu lestvice še vedno pridno izmenjujejo. V branje vam, če bo to ob kavi, pa bo še toliko lepše, ponujamo vsebine, ki so naše bralce najbolj zanimale.

V kolikor želite imeti novo slovensko brošuro podjetja DATA, jo prenesite na vaš računalnik s preprostim klikom na spodnji gumb:

“Nova slovenska brošura podjetja DATA”

Če pa bi želeli imeti brošuro v fizični obliki, vas prijazno vabimo v našo hišo na Dunajski 136 v Ljubljani, kjer si jo boste lahko ogledali in prelistali še svežo in toplo iz tiskarne.

zanimale-so-vas

UTD je vroča žemljica!

Da je v Sloveniji mogoče uvesti univerzalni temeljni dohodek (UTD), ki bi vsakemu Slovencu na račun odprave 16 socialnih transferjev omogočal prejemanje 300 evrov mesečno, je zapisano črno na belem. Tako je povedal izr. prof. dr. Igor Pribac z ljubljanske filozofske fakultete. kateri socialni transferi bi se ukinili, preverite v Vsakemu Slovencu 300 evrov in 16 dodatkov manj? in Višina UTD bi bila v trenutnih razmerah lahko precej nižja.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Nadomestilo za brezposelnost

Najnižji znesek denarnega nadomestila ne sme biti nižji od 350 evrov, najvišji pa ne višji od 892,50 evra. Denarno nadomestilo se prve tri mesece izplačuje v višini 80 odstotkov od osnove, v nadaljnjih devetih mesecih pa v višini 60 odstotkov od osnove. Po izteku tega obdobja se denarno nadomestilo izplačuje v višini 50 odstotkov od osnove. Več: Najvišji in najnižji znesek denarnega nadomestila za brezposelnost

Zanimale so vas višine nadomestil za bolniško odsotnost, pa tudi elektronska verzija slovenske brošure podjetja Data!

Klikni in deli

Prijava na brezplačno izobraževanje

Zanimale pa so vas tudi višine denarnih nadomestil za bolniško odsotnost. Višina nadomestila plače je odvisna od osnove za nadomestilo, razloga in trajanja začasne zadržanosti od dela ter načina določitve vrednosti. Osnova za nadomestilo je zavarovančeva povprečna mesečna plača in nadomestila, ki so bila izplačana v koledarskem letu pred letom, v katerem je nastala začasna zadržanost od dela. Preverite tabelični prikaz višin in razlogov za bolniško odsotnost v prispevku zgoraj!

Smo v vas prebudili željo po podjetništvu? Registracija želene oblike podjetja, s. p. ali d. o. o., je na VEM točki DATA brezplačna, hitra in enostavna! Pokličite naše podjetniške svetovalce na 01 600 1530 ali jim pišite na data@data.si ter se dogovorite za individualni termin!

Prijava na brezplačno izobraževanje

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

SPIRIT Slovenija, javna agencija Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Evropski sklad za regionalni razvoj

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja