Go to Top

Veste, kako reagirati ob delovnih nesrečah?

Ste se kdaj vprašali, kakšne nevarnosti pretijo na vas v vašem delovnem času? Četudi delate v pisarni, niste imuni na nesreče pri delu. Bi znali pravilno odreagirati v kočljivih situacijah?

varnostNe glede na to kakšno vrsto dejavnosti opravljate, je pomembno, da kot delodajalec poskrbite za svojo varnost ter za varnost vaših zaposlenih.

Varnost na delovnem mestu je opredeljena v Zakonu o varnosti in zdravju pri delu, ki narekuje, da morajo vsi zaposleni v podjetju opraviti usposabljanje s področja varstva pri delu. Le tega morajo opraviti:

  • ob sklenitvi delovnega razmerja,
  • pred prerazporeditvijo na drugo delovno mesto,
  • pred uvedbo novih tehnologij,
  • pred uvedbo novih delovnih sredstev,
  • ob spremembi vseh drugih dejavnikov, ki lahko povzročijo spremembo pri varnosti pri delu.

Varstvo pri delu je usposabljanje, ki vas seznani in pripravi tako, da znate ustrezno reagirati na nevarnosti, katere lahko na vas prežijo tako na delovnem mestu kot tudi v vsakodnevnem življenju.

Tekom seminarja Varstvo in zdravje pri delu vam strokovni predavatelji predavajo o različnih ukrepih in primerih s področja varstva pri delu.

Z globo od 2.000 do 40.000 evrov se kaznuje prekršek delodajalca, ki ne usposablja delavcev za varno opravljanje dela ali ne prilagaja in po potrebi obnavlja ter spreminja vsebine samega usposabljanja.

Prijava na izobraževanje

Pripravil: Gašper Meden

 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja