Go to Top

Vaša zaključna bilanca – samostojni podjetniki, jo že imate pripravljeno?

Vaša zaključna bilanca je ena od nalog, na katero v tem času ne smete pozabiti. Oddaja bilance je obvezna za vse organizacije: od družb, društev, zavodov, zadrug do samostojnih podjetnikov.

V primeru, da pri pripravi bilance potrebujete pomoč, se lahko povežete z računovodskimi svetovalci podjetja DATA. Za ponudbo posveta nas lahko pokličete na 01 600 1530 ali pišete na data@data.si. Dobrodošli tudi vsi tisti, ki šele načrtujete ustanovitev svojega podjetja!

Izračunajte si plačo

Vaša zaključna bilanca  – samostojni podjetniki

Zaključna bilanca samostojnega podjetnika obsega več poročil. To so:

  • bilanca stanja na bilančni dan (31.12.),
  • izkaz poslovnega izida (za obdobje od 01.01. do 31.12., oziroma glede na datum registracije znotraj poslovnega leta);
  • priloge (opredelitve podjetnika);
  • napoved akontacije davka od dohodka iz dejavnosti s prilogami (t.i. davčni obračun, za obdobje od 01.01. do 31.12., oziroma glede na datum registracije znotraj poslovnega leta).

Mimogrede, skrbi v zvezi z vašo zaključno bilanco lahko vedno prepustite računovodji. Če ga še nimate, lahko izberete tudi naš računovodski servis DATA, ki za podjetnike skrbi že več kot 30 let!

Brezplačno registrirajte podjetje

Računovodstvo

Normiranci! Kaj morate vedeti?

Vaša zaključna bilanca – do kdaj jo je potrebno oddati?

Vaša zaključna bilanca mora biti oddana do konca marca 2024! Računovodske izkaze in priloge je potrebno oddati preko portala AJPES. Sama davčna napoved pa se pripravi in odda preko portala Finančne uprave, eDavki. Obrazec je enak za vse samostojne podjetnike. Razlika pa je v rubrikah, ki jih izpolnjujejo normiranci in tisti, ki vodijo poslovne knjige.

Izračunajte si dohodnino

Naučite se narediti vašo zaključno bilanco na naši delavnici!

Na DATI že vrsto let organiziramo delavnice, namenjene samostojnim podjetnikom, ki sami vodijo svoje knjigovodstvo in bi se želeli naučiti samostojno pripraviti letna poročila za pristojne institucije. Delavnica z naslovom »Zaključna bilanca za leto 2023« zajema tako teoretični kot praktični del. Podrobnejši program in naslednji termin izvedbe lahko preverite na naši spletni strani pod rubriko izobraževanja.

Za vse dodatne informacije nas pokličite na 01 600 1530 ali pa pišite na data@data.si.

Prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja