Go to Top

V 2015 na novo nastalo več podjetij kot leto prej

V letu 2015 je med podjetji z vsaj eno zaposleno osebo nastalo na novo 7.617 podjetij. To je približno za 4 odstotke kot v letu 2014. Največ izmed njih je registriralo dejavnost trgovina, vzdrževanje in popravila motornih vozil, kažejo podatki državnega statističnega urada (SURS).

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Želite ustanoviti podjetje? Že veste, katere dejavnosti boste registrirali?

Več informacij

Med novonastalimi podjetji je bilo največ takih, ki so po svoji dejavnosti sodila v področje trgovina, vzdrževanje in popravila motornih vozil. Sledila so podjetja v strokovnih, znanstvenih in tehničnih dejavnostih in podjetja v dejavnosti gradbeništvo.

Že veste, kaj so podjetniki, ki so se odločili za ustanovitev d. o. o. na Datini VEM točki, največkrat izbrali za svojo dejavnost? O tem smo pisali v prispevku Največkrat registrirane dejavnosti pri d.o.o..

podjetijRegistracija podjetja je na VEM točki Data hitra, enostavna in brezplačna. V letu 2016 smo uspešno izvedli kar 5.368 postopkov, povezanih z registracijo in poslovanjem podjetij. To nas uvršča na 4. mesto med vsemi točkami VEM v Sloveniji. Zato vabljeni, da svoje podjetje ustanovite ob pomoči naših izkušenih referentov.

Če niste prepričani, katero dejavnost registrirati, da boste lahko v praksi uresničili svojo poslovno idejo, se lahko udeležite brezplačnega seminarja Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo. Koristne informacije pa dobite tudi na seminarju Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja.

Prijava na izobraževanje

V 2015 prenehalo poslovati manj podjetij kot v 2014

5.066 podjetij je v 2015 prenehalo poslovati, so sporočili iz SURS. Glede na leto 2014 je bilo število takih podjetij za 19,1 odstotka nižje. Med podjetji, ki so prenehala poslovati, so prevladovala podjetja v dejavnosti gradbeništvo.

Med novonastalimi podjetji prevladovale pravne osebe, med podjetji, ki so prenehala poslovati, pa fizične osebe

Glede na pravnoorganizacijsko obliko podjetja so bile med novonastalimi podjetji z vsaj eno zaposleno osebo številnejše pravne osebe. Teh je bilo 59 odstotkov. Fizičnih oseb je bilo 41 odstotkov. Med podjetji z vsaj eno zaposleno osebo, ki so prenehala poslovati, pa so bile številnejše fizične osebe. Teh je bilo skoraj 57 odstotkov, medtem ko je bilo pravnih oseb 43,1 odstotkov.

Prijava na izobraževanje

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja