Go to Top

Ustanovitev svojega podjetja v 2023 – je to ena izmed vaših zaobljub?

Ustanovitev svojega podjetja – je to vaš načrt za leto 2023?

Ustanovitev svojega podjetja je lahko ena od vaših novoletnih zaobljub. Vajeni smo, da ob zaključku starega leta sprejemamo zaobljube za leto, ki prihaja. Bolj se bom posvečal družini, shujšala bom in začela z rekreacijo, opustil bom kajenje, postal bom prostovoljec, nebom več zanemarjal prijatelje, začela bom vrtnariti in še in še. Pa ste pomislili, da je lahko vaša novoletna zaobljuba tudi ustanovitev svojega podjetja in začetek samostojne podjetniške poti? Ja? Potem rezervirajte termin za registracijo podjetja prek spletnega obrazca ali nas pokličite na 01/600-1530!

Ustanovite s.p. ali d.o.o. na DATA točki!

Kako bi se bilo smiselno organizirati, če po tihem razmišljate o ustanovitvi svojega podjetja?

Zagotovo je dober pristop ta, da začnete zbirati informacije in se najprej osredotočite na idejo. Kaj bi lahko počel, če bi šel na svoje? Kaj znam? Kaj me veseli? Čemu namenjam ves svoj prosti čas in si polnim »baterije« izven delovnega časa? Kakšen problem ljudem rešuje moja ideja? Je že kaj podobnega na trgu? Kdo bi naročil mojo storitev oziroma kupil moj izdelek?

Informativni izračun plače

Pripravite svoj poslovni načrt za ustanovitev svojega podjetja

Priprava poslovnega načrta je zelo pomembna stopnja v pripravi na ustanovitev svojega podjetja. S poslovnim načrtom, preverite svojo poslovno idejo. Vsak lahko napiše poslovni načrt in s tem pridobi celovit pregled nad svojo poslovno idejo. Poslovni načrt pove, ali je poslovna ideja že postala poslovna priložnost. Denarni tok, ki ga izračunate v okviru poslovnega načrta vam pove, koliko morate prodati, da boste kot podjetnik preživeli, če zapišemo zelo preprosto.

Preberite tudi – Božičnica 2022, jo bo vaše podjetje izplačalo?

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Kilometrina 2022, kaj se je spremenilo?

Izbrati je potrebno ustrezno obliko podjetja za ustanovitev svojega podjetja

Po pripravi poslovnega načrta, je potrebno izbrati ustrezno obliko podjetja, ki vam bo omogočala optimalno poslovanje na trgu. Na DATA točki SPOT Registracije se lahko hitro, enostavno in brezplačno registrirate kot samostojni podjetnik (s.p.) ali pa odprete družbo z omejeno odgovornostjo (ustanovitev d.o.o.). To sta hkrati dve najbolj pogosti obliki podjetja, ki jih ustanavlajo bodoči podjetniki. Katero obliko podjetja izbrati, je odvisno od več dejavnikov. Če ste v dilemi, kaj se vam najbolj izplača, potem vam na vasa vprašanja lahko odgovori davčni svetovalec podjetja DATA d.o.o.

»Popoldanca« lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Subvencije za ustanovitev svojega podjetja

Bodoče podjetnike vedno zanima, ali so na voljo kakšna sredstva, ki bi jim pomagala na začetku podjetniške poti. Tisti, ki razmišljate o prvem odprtju s.p., boste lahko prvo leto poslovanja uveljavljali 50% nižje prispevke za pokojninsko in invalidsko zavarovanje znotraj skupnih socialnih prispevkov. Drugo leto poslovanja bodo ti prispevki nižji za 30%. Pregledati je potrebno tudi, katere programe subvencioniranja začetka podjetniške poti nudi Slovenski podjetniški sklad, sredstva občinskega proračuna, morda Zavod RS za zaposlovanje, SID banka, Javna agencija SPIRIT …

Preverite podjetniška izobraževanja, ki jih izvajamo na DATI!

Za ustanovitev svojega podjetja so bistvene so informacije

Podjetnik mora biti dobro informiran človek, vedoželjen in pripravljen na nove izzive. Obvladati mora veliko veščin, znati mora izbrskati informacije, poslušati ljudi in imeti veliko idej za razvijanje svojega posla. Znati mora poiskati pomoč in prave ljudi, ki mu bodo pomagali na podjetniški poti.

Če razmišljate o spremembi na vaši življenjski poti in gredo ta razmišljanja v smeri podjetništva, vas vabimo, da na naši spletni strani poiščete koristne informacije, opise postopkov za ustanovitev podjetja, storitve, ki jih ponujamo podjetnikom na njihovi poti ter koristne novice, ki jih tedensko pripravljamo za podjetnike. Lahko se udeležite izobraževanj, ki jih nudimo podjetnikom pred, med in tudi še po registraciji podjetja. Vedno pa so vam z informacijami na voljo naši davčni, pravni in podjetniški svetovalci. Za morebitne dileme nas lahko pokličete na 01/600-1530 ali nam pišete na data@data.si.

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja