Go to Top

Ustanovitev podjetja že decembra – dobra ideja!

Mnogi se za ustanovitev podjetja oziroma registracijo s.p. odločijo na začetku novega leta.

Saj veste, kako pravijo – novo leto, nov začetek. Zakaj pa je smiselno za ustanovitev s.p. poskrbeti še pred novim letom?

Ustanovitev s.p. je možna vnaprej

Če razmišljate, da se boste z letom 2019 podali v podjetništvo, lahko postopek za ustanovitev s.p. opravite že v decembru, poslovati pa začnete januarja prihodnje leto. Registracija s.p. je namreč možna za en mesec vnaprej.

Naši podjetniški svetovalci vam z veseljem pomagajo pri ustanovitvi podjetja! Pri postopku registracije s. p. na točki SPOT (ki so nadomestile VEM točke) referent za bodočega podjetnika pripravi prijavo za vpis v AJPES-ov register. Pripravi tudi obrazce za oddajo davčnih podatkov za FURS in obrazec M1 za prijavo v obvezna socialna zavarovanja. Podjetnik obrazce podpiše in referent jih nato po elektronski poti pošlje na ustrezne institucije. Postopek ustanovitve d.o.o.-ja zahteva nekoliko več časa in papirjev. A ravno tako poteka hitro in enostavno, predvsem pa brezplačno.

Ob strani vam stojijo tudi izkušeni računovodje ter pravni in davčni svetovalci. Na naši spletni strani pa so na voljo številni kalkulatorji, ki olajšajo začetno poslovanje, na primer izračun plače.

Informativni izračun plače

Izberite rojstni datum svojega podjetja

ustanovitev podjetja decembraZ dnem, ki ga boste navedli za odprtje, bo vaše podjetje vpisano v Poslovni register Slovenije (PRS). Takrat boste tudi lahko začeli opravljati dejavnosti, ki jih boste izbrali iz Standardne klasifikacije dejavnosti (SKD).

Pridobite podjetniško znanje

Če opravite postopek za ustanovitev s.p. en mesec, preden boste dejansko začeli poslovati, imate tako več časa, da se na vodenje poslov zares dobro pripravite.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja