Go to Top

Ustanovitev d. o. o.: ne rabite denarja, lahko vložite osnovna opredmetena sredstva

Če družbenik za ustanovitev družbe z omejeno odgovornostjo (d. o. o.) za ustanovitveni kapital nameni osnovna opredmetena sredstva in ne kapitalskega vložka, mora to opraviti pri notarju in si poiskati ustreznega sodnega cenilca.

Pred registracijo podjetja priporočamo brezplačno udeležbo na spodnjem seminarju, kjer boste izvedeli, katere stroške lahko pričakujete ob ustanovitvi podjetja in kakšni so postopki po registraciji podjetja.

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Katero obliko računovodstva izbrati? Na DATI vemo, kaj je za vas najbolje. Rezervirajte si sedež na brezplačnem svetovanju.

Več informacij

osnovna opredmetena sredstvaOsnovna opredmetena sredstva namesto denarja

Posameznik lahko registrira d. o. o. tudi, če nima kapitalskega vložka oziroma gotovine v znesku minimalno 7.500 evrov. Med osnovna opredmetena sredstva se štejejo stroji, nepremičnine, kamioni in podobno. Vrednost osnovnih opredmetenih sredstev mora prav tako znašati minimalno 7.500 evrov. Pri tem je potrebno vedeti, da mora posameznik postopek registracije d. o. o. opraviti pri notarju in ne na VEM točki. V tem primeru pri notarju plača postopek registracije. Preden pa gre posameznik k notarju, si mora poiskati sodnega cenilca za ustrezno področje (Imenik sodnih cenilcev). Ta oceni vrednost osnovnih sredstev, ki jih poda v zapisnik. Posameznik, ki se odloči za registracijo d. o. o. z vložkom osnovnih opredmetenih sredstev, gre z zapisnikom do notarja, kjer steče registracija podjetja. Ob registraciji morate razmišljati tudi o ustrezni firmi oziroma imenu podjetja.

V primeru, kadar zakonca ustanavljata podjetje in želita biti v njem oba družbenika, morata registracijo d. o. o. prav tako opraviti pri notarju.

Če ustanavljate d.o.o., ne rabite nujno kapitalskega vložka. Vložite lahko tudi kamion ali nepremičnino.

Klikni in deli

Če boste za ustanovitev d. o. o. vložili kapitalski vložek v višini 7.500, to lahko storite brezplačno na Datini točki VEM (Vse na Enem Mestu).Pokličite nas na tel.: +386 (0)1 6001 530 ali pa nas kontaktirajte preko kontaktnega obrazca oz. nam pišite na data@data.si ter si rezervirajte svoj termin za registracijo podjetja.

Morda vas zanimajo tudi nova pravila ob ustanovitvi d. o. o.?

Kaj je dobro vedeti še pred samo registracijo d.o.o.?

Pred registracijo podjetja si pomagajte z:

  • informacijami pridobljenimi na izobraževanjih,
  • zakonodajo (predvsem preberite Zakon o gospodarskih družbah in tiste zakone, ki opredeljujejo vašo dejavnost),
  • individualnimi podjetniškimi svetovanji,
  • preverite ali so na voljo evropska sredstva ali ugodni krediti za podjetja,
  • pokličite VEM TOČKO DATA na tel.: 01 6001 530 ali nam pišite na data@data.si.

izobraževanje

Do enostavnega poslovnega načrta že v 4 urah

Za uspešen začetek poslovne poti potrebujete tudi jasno vizijo, cilj in skrbno izdelano SWOT analizo. Poslovni načrt je vaše ogledalo v svet in mi vam pri tem lahko pomagamo!

Več informacij

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja