Go to Top

Urejanje okolice kot poslovna priložnost

Urejena dvorišča in vrtovi polepšajo vsako hišo oziroma objekt. Poleg tega urejeni vrtovi bivanje naredijo še bolj prijetno. Večina ljudi zato nerada zanemarja okolico svoje hiše. Dvorišča morajo biti urejena, vrtovi cvetoči. Ker pa urejen vrt zahteva kar nekaj truda in seveda časa, marsikdo ne uspe vsega postoriti sam. Zato je urejanje okolice hiš lahko odlična poslovna priložnost.

izobraževanje

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Vam je urejanje okolice hiš v veselje? Zakaj ne bi s to dejavnostjo dodatno zaslužili?

Več informacij

Urejanje okolice kot dejavnost podjetja

Če boste želeli izvajati različna dela za urejanje okolice, boste morali najprej registrirati ustrezno dejavnost. To storite v sklopu postopka za ustanovitev podjetja. In sicer boste iz Standardne klasifikacije dejavnosti izbrali dejavnost s šifro 81.290 Urejanje in vzdrževanje zelenih površin in okolice. Sem spadajo naslednje dejavnosti:

urejanje okolice

  • urejanje in vzdrževanje krajine, parkov, zelenic in nasadov ipd.
  • oskrba zelenic ob prometnicah (cestah, železniških progah ipd.)
  • oskrba rastlin v industrijskih, poslovnih in drugih stavbah
  • oskrba travnatih površin na stadionih in drugih rekreacijskih površinah
  • urejanje in vzdrževanje nasadov za zaščito pred hrupom, vetrom, erozijo ipd.
  • vrtnarska dela, vzdrževanje vrtov, tudi zasebnih
  • obrezovanje drevja (razen sadnega) in oskrbovanje živih meja
  • vrtnarska dela na pokopališčih

Postopek ustanovitve podjetja se opravi brezplačno na VEM točki Data. Za vsa morebitna vprašanja so vam na voljo naši izkušeni podjetniški strokovnjaki. Izvajamo pa tudi brezplačno skupinsko svetovanje, na katerem boste dobili vse informacije, ki jih potrebujete, da bo vaš vstop v svet podjetništva uspešen. Če pa v svojo poslovno idejo še dvomite in niste popolnoma prepričani, da vam bo prinesla željan dobiček, vabljeni na brezplačno izobraževanje Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo.

Prijava na izobraževanje

Urejanje okolice kot dopolnilna dejavnost na kmetiji

Urejanje okolice se lahko izvaja tudi kot dopolnilna dejavnost na kmetiji. Ta je dovoljena po tem, ko nosilec dejavnosti pridobi ustrezna dovoljenja in ko so izpolnjeni še morebitni dodatni pogoji za opravljanje izbrane aktivnosti. Več o tem pojasnjujemo v prispevku Dopolnilna dejavnost na kmetiji – priložnost za dodaten zaslužek.

Kot dejavnosti na kmetiji se urejanje okolice lahko izvaja v sklopu naslednjih aktivnosti oziroma storitev:

  • vzdrževanje zelenic,
  • opravljanje posebnih ročnih kmetijskih del na drugih kmetijah;

Prijava na izobraževanje

Doregistracija dejavnosti je brezplačna

Poleg tega lahko osnovno dejavnost, torej urejanje okolice, dopolnite denimo z dejavnostjo Krajinsko arhitekturno, urbanistično in drugo projektiranje (71.112). Tako boste vrtove lahko tudi projektirali in v nadaljevanju projekt izvedli v praksi.

Za opravljanje dejavnosti tehničnega projektiranja, revidiranja ali gradbenega nadzora pa morajo izvajalci zagotoviti sodelovanje s posamezniki, ki izpolnjujejo pogoje po Zakona o graditvi objektov. A na vse to vas bodo, če se odločite za registracijo te dejavnosti, pravočasno obvestili referenti Datine VEM točke.

Če boste svojo osnovno dejavnost želeli dopolniti, torej ni treba, da ste v skrbeh. Doregistracija podjetniški dejavnosti je namreč brezplačna. Prav tako jo hitro in enostavno opravite na VEM točki Data.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja