Go to Top

Ura rojstva – odslej tudi na portalu eUprava

Ura rojstva je podatek, ki ga večina ljudi ne pozna. Svoj datum rojstva pa poznamo vsi. V nasprotju z datumom rojstva, ura rojstva ni zapisana v naših osebnih dokumentih. Prav tako to ni podatek, ki bi ga potrebovali v vsakodnevnem pravnem prometu.

Informativni izračun dohodnine

Če pa vas zanima numerologija ali pa bi želeli, da vam astrolog izdela vašo osebno astrološko karto, boste slej ali prej iskali tudi ta podatek.

Obveznosti delodajalcev od A do Ž

 

Ura rojstva – Podatek, ki je dostopen na portalu eUprava

Ura rojstva je podatek, ki je za osebe rojene v Republiki Sloveniji zapisan v rojstnem listu ali v zdravstveni kartoteki. Če do teh dokumentov ne morete, lahko uro rojstva enostavno preverite tudi preko portala eUprava.

Gre za državni portal Republike Slovenije, namenjen državljanom, preko katerega lahko ti dostopajo do različnih storitev, ki jih opravljajo državni organi oziroma organi javne uprave. Portal upravlja in zanj skrbi Ministrstvo za notranje zadeve.

Vas zanima kako odpreti sp ali kako ustanoviti d.o.o.?

Za potrebe pripadnikov obeh avtohtonih narodnih skupnosti, je portal dostopen tudi v italijanski in madžarski jezikovni različici. Prilagojen je tudi gluhim in naglušnim ter slepim in slabovidnim osebam. Za napredne uporabnike pa je na voljo tudi različica za uporabo na mobilnih napravah.

 

Elektronska oddaja vlog in dostop do osebnih podatkov

Portal eUprava omogoča dostop do upravnih storitev preko spleta. Večino postopkov, ki jih je potrebno opraviti pri organih javne uprave, lahko tako enostavno uredimo tudi od doma.

Potrebujete nasvet s področja delovnega prava? Pošljite povpraševanje!

Anja Gašperlin, univ. dipl. prav., DataAnja Gašperlin, univ. dipl. prav., Data

Poleg oddaje vlog lahko na portalu eUprava opravimo tudi vpogled v naše osebne podatke. Vpogled v osebne podatke je mogoč s prijavo v modul Moja eUprava. Med dostopnimi osebnimi podatki pa lahko po novem najdemo tudi podatek “Ura rojstva” in ne zgolj datum.

Vsi podatki so zajeti iz Centralnega registra prebivalstva, ki ga vodi Ministrstvo za notranje zadeve.

Pravni nasvet

 

Dostop s kvalificiranim digitalnim potrdilom

Pogoj za uporabo portala eUprava je, da ima uporabnik nameščeno kvalificirano digitalno potrdilo, ki ga je izdal slovenski izdajatelj.

Digitalno potrdilo SIGEN-CA lahko pridobite brezplačno. Vlogo za pridobitev potrdila je potrebno oddati osebno na upravni enoti.  Podatke za prevzem digitalnega potrdila izdajatelj pošlje vlagatelju v 10 dneh po oddaji vloge na upravni enoti.

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja