Go to Top

Upravljanje starejših zaposlenih: Podjetniki, pripravite strategijo!

Podjetja imate priložnost pridobiti od 1.500 do 3.000 evrov, če pripravite strategijo za učinkovito upravljanje starejših zaposlenih. Denarna spodbuda je vsekakor odlična priložnost, da tudi v vašem podjetju začnete prilagajati kadrovsko politiko glede na demografske spremembe.

>>> Če potrebujete pomoč pri zaposlovanju, vam nudimo kadrovsko svetovanje. Vse ostale informacije glede poslovanja pa dobite na izobraževanju Abeceda poslovanja. <<<

Ste sveži podjetnik brez izkušenj z vodenjem poslov? Ali veste kakšne so vaše nove obveznosti? Znate izstaviti račun?

Javni sklad štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS je objavil javno povabilo za zbiranje ponudb v okviru programa “Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile” za podporo podjetjem pri pripravi strategij za učinkovito upravljanje starejših zaposlenih ter krepitvi njihovih kompetenc.

upravljanje starejših zaposlenihS povabilom skupaj z Ministrstvom za delo želijo predvsem nuditi  podporo podjetjem pri pripravi strategij za učinkovito upravljanje starejših zaposlenih, okrepiti kompetence starejših zaposlenih in doseči večjo pripravljenost starejših za podaljševanje delovne aktivnosti.

>>> Spodbude za zaposlovanje starejših do leta 2019

>>> Zaposlovanje starejših prinaša modrost, izkušnje in umirjenost

Spodbude za upravljanje starejših zaposlenih za vsa podjetja

Spodbude so namenjene vsem podjetjem, tako mikro, malim, srednjim in velikim gospodarskim družbam. Pridobite jih lahko za:

  1. Pripravo strategij za učinkovito upravljanje starejših zaposlenih, kjer bodo podjetja, glede na število zaposlenih, lahko pridobila od 1.500 do 3.000 evrov;
  2. Razvoj kariere in krepitev kompetenc starejših zaposlenih, kamor sodijo:

Potrebujete kadrovsko svetovanje?
Obrnite se na naše strokovnjake.
Za ponudbo pokličite na 01 600 15 30 ali pišite na data@data.si.

  • izdelava načrta osebnega in poklicnega razvoja starejših zaposlenih,
  • udeležbe v motivacijskih programih za starejše zaposlene in
  • usposabljanja na področju vseživljenjske karierne orientacije ter pridobivanje kompetenc  (usposabljanja, nacionalna poklicna kvalifikacija, dodatne kvalifikacije).

Za posameznega starejšega zaposlenega boste lahko podjetja pridobila do 1.834 evrov.

Prijavo boste lahko podjetniki oddali od 15. 1. 2018 dalje do porabe sredstev oziroma do 30. marca 2018. Z odpiranjem prijav pa bodo pričeli 23. januarja 2018. Vse ostale informacije so na voljo na spletni strani sklada.

Za evropska sredstva lahko kandidirajo in jih prejmejo tudi mikro in mala podjetja, vendar je dobro, če se na razpise pravočasno pripravite.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja