Go to Top

Uporaba mobilne aplikacije miniBlagajna še enostavnejša

Finančna uprava RS (FURS) je pripravila učno gradivo v video obliki, s katerim bo uporaba mobilne aplikacije miniBlagajna še enostavnejša.

izobraževanje

Na kaj moram biti pozoren kot normiranec?

Katere evidence mora voditi normiranec?

Več informacij

Brezplačna aplikacija miniBlagajna za mobilne telefone in tablice

FURS mobilna miniBlagajna je mobilna aplikacija, ki omogoča izdajanje gotovinskih računov na POS tiskalnikih z uporabo Android tablice ali Android pametnega telefona. Za delovanje mobilne aplikacije je ključna stalna povezanost z internetom, saj v nasprotnem primeru aplikacija ne omogoča izdaje računov.

Prijava na izobraževanje

Aplikacija je dostopna prek Trgovine Play (https://play.google.com). V iskalnik vpišite Finančna uprava Republike Slovenije, izberite APP in jo naložiti na mobilno napravo.

Potrebujete davčni nasvet? Rezervirajte si termin na 01 600 1530 in zahtevajte ponudbo

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

Za uporabo mobilne miniBlagajne lahko uporabite katerikoli telefon ali tablico z operacijskim sistemom Android različice vsaj 4.1.x Jelly Bean ali višje. Poleg omenjenega za uporabo aplikacije miniBlagajna potrebujete še POS tiskalnik in namensko digitalno potrdilo. Z njim je namreč vsak izdan račun elektronsko podpisan.

Mobilna aplikacija miniBlagajna nudi:

  • izdaja davčno potrjenih gotovinskih računov;
  • tiskanje računov;
  • pregled vseh izdanih računov za poslovni subjekt;
  • možnost prikaza izdanih računov za posameznega operaterja, blagajno ali poslovni prostor;
  • izdaja računa fizični osebi ali davčnemu zavezancu;
  • izdaja računa, računa za predplačilo in računa s predplačilom;
  • izvoz podatkov (Excel, za davčni pregled).

Prijava na izobraževanje

Hkrati je aplikacijo miniBlagajna mogoče uporabljati na več mobilnih telefonih oziroma tablicah. Prav tako je možno hkrati uporabljati mobilno in spletne Mini blagajne, pri čemer se funkcionalnosti obeh aplikacij delno razlikujeta.

Ste pri izdajanju in potrjevanju računov še vedno v dvomih? V pomoč vam je lahko naše davčno svetovanje. Osnovne informacije o izdajanju računov pa dobite tudi na seminarju Abeceda poslovanja

Urejanje nastavitev v aplikaciji

V nastavitvah je potrebno pred uporabo mobilne aplikacije registrirati vsaj en poslovni prostor, eno elektronsko napravo, enega operaterja in vpisati podatke izdajatelja, razlagajo na FURS. Pred izpolnitvijo teh podatkov namreč izdaja računov na mobilni aplikaciji ne bo mogoča. V kolikor ste imeli nastavitve že shranjene v spletni aplikaciji Mini blagajna, se bodo te prenesle in ne bo potrebno ponovno izpolnjevanje nastavitev (edina izjema je namestitev digitalnega potrdila).

Prijava na izobraževanje

Težave pri uporabi miniBlagajne?

Ker so se pojavile določene težave in nejasnosti pri uporabi mobilne aplikacije, so na FURS pripravili učno gradivo v video obliki, ki uporabnike popelje skozi aplikacijo. Učni videi obsegajo naslednje teme:

miniblagajna

Vsa podrobna navodila za uporabo mobilne aplikacije miniBlagajna so dostopna tukaj.

Morda vas zanima tudi:

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja