Go to Top

Ugovor na izračun dohodnine 2017: odločbe pridejo kmalu

Ugovor na izračun dohodnine 2017

Ugovor na izračun dohodnine 2017 je torej na približno enaki ravni leta 2016 .Tako so nam zagotovili na Finančni upravi RS (FURS), od koder so nam poslali podatke o prejetih ugovorih. Letos so jih prejeli za dobre tri odstotke več kot lani za izračun dohodnine 2016.

Razlog za največ (dobrih 62 odstotkov) ugovorov so bile spremenjeni ali dopolnjeni podatki o vzdrževanih družinskih članih. Kako uveljavljanje vzdrževanih družinskih članov vpliva na dohodnino, sicer lahko izračunate s pomočjo našega informativnega spletnega izračuna.

Ostali razlogi za ugovor na izračun dohodnine 2017 so še spremenjeni ali dopolnjeni podatki o dohodkih iz tujine, uveljavljanje davčnih olajšav, spremenjeni ali dopolnjeni podatki o dohodnini in napačen izračun dohodnine.

Ugovor na izračun dohodnine 2017 – razlogi

vzrokštevilo ugovorov
sprememba ali dopolnitev podatkov o vzdrževanih družinskih članih 26.180
sprememba ali dopolnitev podatkov o dohodkih iz tujine 7.179
zaradi uveljavljanja davčnih olajšav3.736
sprememba ali dopolnitev podatkov o dohodnini3.599
ostalo887
zaradi napačnega izračuna dohodnine371
SKUPAJ 41.952
Zasluži s svojim hobijem ali idejo

Ali ob pogledu na svoje skupne dohodke v lanskem letu ugotavljate, da bi bili višji, če bi delali v svojem podjetju? Vabljeni na brezplačen seminar, kjer vam pomagamo ugotoviti, ali lahko s svojo poslovno idejo zaslužite. Na VEM točki Data ob vodenju izkušenih svetovalcev lahko hitro in brezplačno ustanovite podjetje. Data vam tudi kasneje na podjetniški poti stoji ob strani s ponudbo zanesljivih računovodskih storitev, številnimi izobraževanji in podjetniškimi svetovanji. Podjetnikom priporočamo predvsem kakovostno pravno svetovanje, ki lahko prihrani marsikatero zagato.

Ob naši podpori velik del podjetnikov svoj s.p. kasneje preoblikuje v d.o.o., v katerem boljše delovno mesto omogočijo še drugim. Ko boste na tej točki, vam svetujemo udeležbo na našem novem brezplačnem seminarju, kjer predstavljamo vse obveznosti, ki jih delodajalcem nalaga slovenska zakonodaja.

Obveznosti delodajalcev od A do Ž

Nakazilo na TRR v 30 dneh od vročitve

Rok za doplačilo dohodnine je 30 dni od datuma vročitve odločbe. Prav tako bo v 30-ih dneh od datuma vročitve odločbe izvršeno nakazilo na TRR zavezancem, ki imajo vračilo dohodnine.

Ste vložili ugovor na izračun dohodnine 2017 in se z odločbo o odmeri dohodnine ne strinjate? V 15-ih dneh od dneva vročitve odločbe lahko vložite pritožbo na naslov Finančne uprave RS. FURS opozarja, da mora zavezanec kljub morebitni pritožbi davek plačati v 30-ih dneh od datuma vročitve odločbe.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja