Go to Top

Inovativna ideja: Za Snovalca in 15 tisoč evrov le še slab mesec časa

Slovenska turistična organizacija (STO) razpisuje podelitev priznanja Snovalec, ki prinaša denarni sklad v višini 15 tisoč evrov bruto. Nagrajena bo inovativna ideja oziroma invencija na področju turizma, prijavijo pa jo lahko vsi, ki nameravajo eno njenih ključnih razvojnih faz uresničiti najpozneje do 10. novembra 2016. Inovativno idejo lahko prijavite še do 14. marca 2016.

Snovalec je s spodbudo promocije in uresničitve invencij v turizmu prvi korak k nagradi Sejalec, ki nagrajuje inovacije v turizmu, ki prispevajo k večji prepoznavnosti turistične ponudbe Slovenije.

izobraževanje

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Tudi na področju turizma se veliko najboljših podjetniških idej razvije iz hobijev ali strasti.

Več informacij

Kaj je Snovalec in komu je namenjen?

Snovalec spodbuja promocijo in uresničitev novih idej v turizmu, ki bodo prispevale k večji prepoznavnosti turistične ponudbe Slovenije. Prijava inovativne ideje na področju turizma mora biti definirana in kakovostno načrtovana, vsebovati pa mora elemente nenavadnosti, prijaviteljeve izvirnosti, sistemskega poslovnega razmišljanja in promocije slovenskega turizma.

Prijavijo se lahko vsi kandidati, avtorji invencij, ki imajo namen inovativno idejo ali eno njenih ključnih razvojnih faz uresničiti najpozneje do 10. novembra letos, za kar želijo prejeti del finančnih sredstev, potrebnih za uresničevanje, promocijsko podporo in priznanje, da so na pravi poti. Prijava invencije je možna do 14. marca, ob prijavi pa morajo kandidati priložiti izpolnjeno prijavnico in poslovni načrt, ki mora vsebovati tudi okviren načrt financiranja.

izobraževanje

Kako pripraviti uspešen poslovni načrt?

Poslovnega načrta za vašo idejo ali podjetje se lahko lotite tudi na našem brezplačnem izobraževanju, kjer vas pri snovanju usmerjamo z nasveti in izkušnjami.

Več informacij

Kriteriji za izbor in razdelitev nagrade

Strokovna komisija bo pri ocenjevanju prijavljenih turističnih invencij upoštevala izhodišča več stopenj, in sicer stopnjo novosti v slovenskem turističnem, geografskem in kulturnem prostoru,  stopnjo prilagoditve novosti slovenskim značilnostim (velja predvsem, če je novost prenesena iz tujine),  stopnjo predvidene trženjske uspešnosti in stopnjo predvidene odličnosti uresničevanja in celostnega izvajanja prijavljene novosti, naravnane po načelih trajnostnega razvoja.

inovativna ideja

Komisija bo izbrane finaliste povabila na predstavitev invencije v živo, nato pa bo izbrala prejemnike priznanja Snovalec. Vsak prejemnik – predvidoma bodo trije – bo prejel del denarnega sklada, ki ga poleg STO prispeva tudi Direktorat za turizem in internacionalizacijo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT). V organizaciji STO je sicer v februarju potekal turistični sejem IFT v Beogradu, na katerem je Slovenija z glavno partnerico, Kranjsko Goro, priredila nastop, ki je bil »izredno odmeven in nad pričakovanji«, so povedali za Sta krog.

Več si lahko preberete tukaj.

Pripravila: Monika Kern

Viri: STO, STA krog

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja