Go to Top

Tujci v Sloveniji: Hye Yeon Yoon, Južna Koreja

Hye Yeon Yoon se pripravlja na odprtje restavracije s korejsko hrano v Ljubljani. Izbrano ima tudi že ime: The Shuim.

Tujci v Sloveniji se zaradi vedno večje prepoznavnosti naše dežele odločajo za ustanovitev podjetja v Sloveniji, ugotavljamo na Dati. Tuje fizične in pravne osebe namreč lahko na Vem točki Data ustanovijo podjetje hitro in enostavno.

tujci v slovenijiMed tujci v Sloveniji, ki razmišljajo o podjetništvu pri nas, je tudi Hye Yeon Yoon (na fotografiji na sredini). Prihaja iz Južne Koreje in ima že precej izkušenj z gostinstvom na tem področju v Evropi. »Pet let sem vodila restavracijo v Nemčiji, leto dni pa hostel na Hrvaškem,« razlaga simpatična Južnokorejka. Poleg restavracije v Ljubljani načrtuje tudi odprtje hostla. »Rada bi ljudem iz različnih držav predstavila korejsko hrano in kulturo,« predstavlja svoje načrte.

Vprašali smo jo, zakaj se je odločila za registracijo podjetja ravno v Sloveniji. »Ugotovila sem, da se bom tu lahko ukvarjala z različnimi poslovnimi dejavnostmi,” pravi. Ko je začela spoznavati Slovenijo, je bila najbolj navdušena nad čudovito naravo in fantastičnimi razgledi.

Tujci v Sloveniji, ki se lotevajo odprtja podjetja, imajo zelo različne izkušnje s poslom. Naša južnokorejska sogovornica pred tem ni imela poslovnih izkušenj pri nas. Hye Yeon Yoon pravi, da jo pri utiranju novih poti najbolj ovira neznanje slovenskega jezika. Na teh prvih korakih se zelo zanaša na podporo našega podjetja. Tudi vsem ostalim tujcem, ki razmišljajo o poslovanju v Sloveniji, priporoča, naj zberejo čim več informacij in nasvetov izkušenega in strokovnega svetovalnega podjetja.

Ključna je podpora podjetja Data

»Podjetje Data sem odkrila na spletu. Veseli me, da sem pri vas dobila toliko strokovne podpore. Poleg pomoči pri registraciji podjetja v Sloveniji sem dobila še ogromno koristnih nasvetov. Prepričana sem, da mi boste pomagali tudi pri pridobitvi enotnega dovoljenja za delo in bivanje, če bo to potrebno. Najboljše pri našem sodelovanju pa je, kako hitro in prijateljsko se odzovete na vsako moje sporočilo,« nam je zaupala Hye Yeon Yoon.

Vesela je, ker lahko nam prepusti vodenje svojega računovodstva, saj se zaveda, da gre za zelo natančno delo in prelaganje veliko papirjev. Korejka je tako zadovoljna z Dato, da nam je predlagala, naj se začnemo ukvarjati še z nepremičninsko dejavnostjo. Čaka jo namreč še ta podvig – najem ali nakup nepremičnine. Odgovorili smo ji, da o tej poslovni dejavnosti še ne razmišljamo, a jo bomo z veseljem podprli na poslovni poti, kakor bomo le lahko.

Skupinsko svetovanje bo koristilo vsem, ki želijo razumeti razliko med s.p. in d.o.o. ter spoznati postopke pred, med in po ustanovitvi svojega podjetja.

Tujci v Sloveniji: ustanovitev podjetja

Referenti na VEM točki Data vse tujce, ki želijo odpreti podjetje v Sloveniji, vodijo skozi postopke od začetka do konca, saj imajo strokovno znanje, so jezikovno spretni in imajo močne izkušnje ter reference. V ta namen ima Data poleg slovenske tudi tuje spletne strani; na njih tujci najdejo vse potrebne informacije v njihovem jeziku in njim prilagojene aktualne novice. Omogočimo pa jim tudi virtualno pisarno v Sloveniji.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja