Go to Top

Trošarine za cigarete: višja cena, več trošarin

Tobačna Ljubljana je prijavila spremembe drobnoprodajne cene (DPC)  svojih cigaret, s čimer so višje tudi trošarine za cigarete. S 1. aprilom 2016 se tako obetajo višje cene cigaret znamke Gauloises, sporočajo s Finančne uprave RS (Furs). Zavezanci so v tem primeru dolžni opraviti popis zalog cigaret na dan 31. marca 2016 in pristojnemu finančnemu uradu dostaviti obračun razlike trošarine do 15. aprila 2016. Obveznost za plačilo razlike trošarine zapade v plačilo na dan 30. maja 2016.

izobraževanje

Družbena omrežja za podjetnike

Če želimo biti kot podjetniki vidni, moramo biti prisotni na družbenih omrežjih. Kot trženjski pripomoček so neprecenljivi, saj nam omogočajo promocijo z zelo nizkim proračunov, kar je za majhnega podjetnika neprecenljivo.

Več informacij

Višja cena in višja trošarina za nekatere cigarete!

Klikni in deli

Na podlagi  Zakona o trošarinah (ZTro) obveznost za plačilo trošarine nastane tudi takrat, ko se zviša trošarine za cigaretedrobnoprodajna cena cigaret. Zaradi navedenega so gospodarski subjekti, ki imajo cigarete na zalogi zunaj trošarinskih skladišč, dolžni opraviti plačilo razlike trošarine za cigarete, za katere se zviša DPC.

Trošarine za cigarete, alkohol in energente

Trošarina predstavlja obliko davka na porabo in posebej obdavčuje točno določene izdelke ali skupino izdelkov. Skupine izdelkov, od katerih se plačuje trošarina pri nas, so alkohol in alkoholne pijače, tobačni izdelki ter energenti in električna energija.

Vir: Furs

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja