Go to Top

Dobra tretjina spletnih kupcev nakupuje izključno pri slovenskih trgovcih

Dobra tretjina slovenskih spletnih kupcev je še vedno naklonjena domačim spletnim trgovcem, čeprav se delež nakupov v tujini povečuje.

>>> Imate zanimiv hobi, ki bi ga radi spremenili v posel? Pri tem vam pomagamo na izobraževanju Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo.

Zasluži s svojim hobijem ali idejo

Največ slovenskih spletnih kupcev še vedno nakupuje pri domačih trgovcih

Po podatkih raziskave spletnega nakupovanja Shopper’s Mind Slovenija 2017 36 odstotkov spletnih kupcev še vedno nakupuje izključno pri slovenskih trgovcih, kar kaže na razvitost ponudbe domačih spletnih trgovin. Razlogi so tudi praktične narave – možnost prevzema na fizični lokaciji, podpora v slovenskem jeziku in podobno.

Kljub temu pa spletni nakupi pri tujih trgovcih naraščajo. V letu 2016 je delež spletnih kupcev, ki večino (polovico ali več) nakupov opravijo v tujini, znašal okrog 20 odstotkov, v 2017 se je povečal na dobro tretjino.

spletnih kupcevZ rastjo nakupov v tujini so povezane tudi nekatere druge spremembe v nakupnem vedenju spletnih kupcev. Denimo povečanje kartičnih in drugih elektronskih oblik plačil na spletu in rast nakupov, opravljenih na mobilnih napravah (pametni telefon in tablica). Navade slovenskih spletnih kupcev so v infografiki predstavljene na portalu Shopper’s Mind Slovenija – sMind.si.

Po podatkih Statističnega urada, Slovenci sicer prek spleta najpogosteje kupujemo oblačila in obutev, v zadnjem času tudi računalniško in drugo elektronsko opremo. Za spletni nakup pa v povprečju odštejemo med 100 in 500 evri.

Ste registrirali s. p. in boste prodajali prek spleta?

Če imate podjetje in prodajate prek spleta, ali pa o ustanovitvi podjetja šele razmišljate, ne smete spregledati 6 ključnih trendov spletne prodaje, ki bodo zaznamovali letošnje in najverjetneje tudi prihajajoča leta.

Če vas natančneje zanima registracija s.p. ali d.o.o. ter spletna trgovina, vas vabimo na naši brezplačni izobraževanji:

Individualno pa vam pri vzpostavitvi spletne trgovine lahko svetujejo tudi naši marketinški in pravni strokovnjaki.

>>> Spletna trgovina – ima jo lahko vsak, a le redki imajo zanjo dovolj znanja

Ste sveži podjetnik brez izkušenj z vodenjem poslov? Ali veste kakšne so vaše nove obveznosti? Znate izstaviti račun?

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja