Go to Top

Tekila – čedalje bolj zanimiv izdelek za trgovce na evropskih trgih!

Tekila je med alkoholnimi pijačami manj poznana v Evropi, kot na primer vodka, viski ali gin, vendar po podatkih dobaviteljev postaja ta vedno bolj prisotna tudi na starem kontinentu. Rastoče zanimanje je razvidno tudi v večjem številu novih proizvodnih podjetij in zaščitenih blagovnih znamk, ki jih promovirajo poznani spletni in televizijski influencerji. Je to tudi razlog zakaj rastoče povpraševaje povzroča tudi tako visok skok v ceni?

Koliko regresa vam pripada v 2023?

Od kod ta alkoholna pijača prihaja?

Tekila je alkoholna pijača, ki jo proizvajalci pridelajo iz rastline »agave«. Tekila ima zaščiteno poreklo, saj lahko izvira izključno iz mehiških zveznih držav Guanajuato, Michoacán, Nayarit in Tamaulipas. Regija v bližini mesta Tequila pa se celo smatra za Unescovo zaščiteno regijo. V recepturi mora vsebovati med 35 % in 55 % alkohola.

Informativni izračun plače

podjetniško svetovanje

Kaj morate vedeti, če želite poslovati kot normiranec sp?

Tekila predstavlja nov potrošniški hit pri Evropejcih!

Tekila predstavlja tudi hitro rastočo prodajno uspešnico pri Evropejcih. Izvoz pijače iz Mehike v Evropo se je zadnjem letu izjemno povečal. Po poročanju medijev je izvoz v Španijo v lanskem letu zrasel za 90 %, v Francijo za 73 %, v Veliko Britanijo za 68 % in v Nemčijo »le« za 60 %. Za primerjavo – globalna rast izvoza se je povečala za 23 %.

Minimalna plača v 2023, koliko znaša po novem?

Tekila je pridobljena iz rastline šele, ko je ta 6 do 8 let stara!

Povečano povpraševanje po tej pijači je vsekakor vzbudil podjetniško žilico marsikateremu lastniku nočnih lokalov. A to tudi ta seboj pripelje svojo ceno. Skok v povpraševanju naj bi bilo tako občuten, da to povzroča pomanjkanje pridelka omenjene rastline »agave«, iz katere pridelujejo tekilo. Posledično se je tekila v nočnih lokalih in barih seveda podražila. Evropejce po večini tudi zanima tekila visoke kakovosti in premijskega razreda, ki mora biti tako uvožena iz Mehike, saj jo v nasprotnem primeru lahko trži le pod nazivom »mezcal«.

Mehčanje visokih cen pa je po zagotovilih poznavalcev že na vidiku, saj naj bi kmalu prišla na trg žetev izpred šestih oz. osmih let. Toliko let namreč traja, da rastlina agava dozori v primerno zrelo rastlino za pridelavo te pijače. V prihodnje si lahko obetajo v Mehiki večjo žetev kot doslej.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja