Go to Top

Svetovanje s področja ekologije

Svetovanje s področja ekologije - Data d.o.o.

 

SPOT

 

Ste morda strokovnjak na področju ekologije ali okolja? Morebiti se spoznate na okoljevarstveno zakonodajo ali pa imate izkušnje iz področja vodenja ekoloških projektov? V današnjem času, ko so tudi evropska sredstva, ki se dotikajo tudi ekoloških vidikov razvoja,  pomislite morda na odprtje zasebne prakse svetovalca iz tega področja.

Vsekakor lahko preizkusite tudi t.i. »podjetniške vode« z registracijo lastnega s.p. V tem članku Vam bomo predstavili katere dejavnosti je potrebno imeti registrirane za opravljanje teh in sorodnih aktivnosti.

>> Registracija s. p. ali ustanovitev d. o. o. se na VEM točki DATA opravi hitro, enostavno in brezplačno. Kako poteka celoten postopek, brezplačno razlagamo na Skupinskem svetovanju pred registracijo podjetja.

Svetovanje s področja ekologije in sorodne dejavnosti

Dejavnost »svetovanje s področja ekologije« je ena izmed pod dejavnosti skupine Drugje nerazvrščene strokovne in tehnične dejavnosti (SKD 74.900). Ta skupina sicer zajema širok nabor aktivnosti, kot so posredništvo pri sklepanju poslov, posredništvo pri trgovanju z avtorskimi pravicami, svetovanje na področju varovanja ali  področja agronomije, gozdarstva.

Svetovanje s področja ekologijeZ registracijo te dejavnosti lahko izvajate širše svetovanje s področja ekologije in kot dejavnost sama po sebi ni regulirana. V kolikor boste poleg svetovanja iz tega področja morda pomagali nekem podjetju tudi kako organizirati proizvodnjo v okviru odkritij iz prejšnje dejavnosti pa bo potrebno registrirati še eno ne-regulirano dejavnost »Drugo podjetniško in poslovno svetovanje« (SKD 70.220).

Ta dejavnost zajema tudi širok spekter aktivnosti, ki  pa se v prvi vrsti dotikajo bolj oblikovanja poslovnih sistemov in pomoč pri planiranju ter tudi varstva pri delu.

Oblikovanje ter preoblikovanje tehnoloških in proizvodnih procesov  pa je zajeto v dejavnosti »Druge inženirske dejavnosti in tehnično svetovanje« (SKD 71.129).

V skladu z Zakonom o varnosti in zdravju pri delu (ZVZD-1) je delodajalec dolžan zagotoviti vsem svojim delavcem, tudi študentom in dijakom, usposabljanje iz varstva in zdravja pri delu.

Ekologije ni brez tehničnega preizkušanja in analiziranja

Najverjetneje boste morali za postavitev ukrepov iz področja ekologije tudi zajeti širok spekter testiranj in analiz, s katerimi boste lahko podprli Vaš nasvet. Aktivnost testiranj in analiz je vključena v dejavnost »Tehnično preizkušanje in analiziranje« (SKD 71.200). Tu je zajeto tehnično preizkušanje in analiziranje kemičnih, mehanskih in drugih lastnosti materialov in izdelkov z različnimi postopki. Med drugimi tudi merjenje čistote vode ali zraka, merjenje radioaktivnosti ter analiza možnih polutantov, kot npr. odpadnih vod. Tako s to dejavnostjo lahko izvajate tudi t.i. ekološki monitoring emisij snovi v zrak ali morda hrupa v okolju.

DATA d.o.o

 
 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja