Go to Top

Švedska pričela z zajezitvenimi ukrepi!

Švedska v prvem valu ni uvedla nikakršnega ukrepa za zajezitev ukrepov epidemije COVID-a. Tokrat so zapeli drugačno pesem. Razlog za skrb? Zima!

Informativni izračun plače

Čas največje krize lahko izoblikuje ljudi, ki imajo željo začeti delati »na svoje«. Tako lahko na DATA točki SPOT Registracija podjetništva željni še vedno registrirajo podjetje, kot tudi koristijo naše ostale storitve –računovodstvo, davčno svetovanje za optimizacijo svojega poslovnega modela ali posvet glede pravne ureditve izbrane dejavnosti pri našem pravnem strokovnjaku. Pišite nam za ponudbo naših storitev na data@data.si!

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Švedska ni aktivno ustavila življenja v državi v prvem valu

Potrebujete pomoč pri uveljavljanju pravic iz Petega protikoronskega paketa? Pošljite povpraševanje!

Anja Gašperlin, univ. dipl. prav., DataAnja Gašperlin, univ. dipl. prav., Data

Švedska, s približno 10 milijonov prebivalcev, je do sedaj potrdila v okolici 134.500 okužb. Skoraj 6.000 jih je umrlo. Veliko državljanov je ostalo doma, a država ni prešla v t.i. »lock-down«. Švedska politika se je do sedaj zanašala na prostovoljno socialno distanciranje svojih državljanov. Torej šole, trgovine in dejavnosti so ostale odprte. Uradno stališče, ki ga je Švedska vlada do sedaj zavzela je, da ne-simptomatični okuženi ne morejo širiti okužbe.

BRUTO NETO PLAČA

Po novem ukrepi – a Švedska uvaja za naše razmere blage ukrepe!

Švedska vlada se je odločila za »blag« ukrep, kjer bo po novem v kavarnah in restavracijah dovoljeno za isto mizo posesti največ 8 ljudi. Do sedaj je bilo že zahtevano distancirati različne skupine z razdaljo vsaj enega metra. Zahteva se tudi delo od doma – dokler je to mogoče.

Ne-obvezujoča priporočila za tri najbolj poseljene dele Švedske tudi odvračajo od srečevanja z osebami iz drugih gospodinjstev. Priporočeno je tudi izogibanje srečanjem, porokam, zabavam, kulturnim dogodkom in zaprtim prostorom, kjer se zadržuje več ljudi – trgovine, fitnesi, muzeji ipd..

A novi ukrepi so ponovno prostovoljni- Švedska državljanom ne grozi z nobenim legalnim posledicami za ne-upoštevanje priporočil.

Dnevi podjetništva 2020

Perspektiva dolge temne zime je Švedom spremenila pogled na pandemijo…

Poleg bližajočega zimskega časa, je Švedska v zakup vzela bliskovito rast okužb po preostali Evropi. Ti nagibi v trenutni situaciji so povzročili pritiske na Švedski zdravstveni sistem.

Zdravstven sistem bi lahko ob povečanju okužb v zimskem času prekomerno obremenil Švedsko zdravstvo. Švedska je iz tega razloga prepustila vpeljavo hujših ukrepov na bolj lokalen, regijski nivo.

MINIMALNI in MAKSIMALNI ZNESEK ZA MALICO

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja