Go to Top

Štiridnevni delovnik – obstaja možnost zanj pri nas?

Štiridnevni delovnik – veliko testnih obdobij in idej po celem svetu

Štiridnevni delovnik predvideva delovni teden s štirimi dnevi. Idej je več – štirje dnevi po 10 ali po 8 ur, pa tudi po 6 ur. Kakšne so prednosti in slabosti takšnega delovnika? Kje so ga testirali? Ali obstaja možnost štiridnevnega delovnika tudi pri nas?

Informativno si izračunajte plačo!

Kaj sploh je štiridnevni delovnik?

Pri štiridnevnem delovniku gre za ureditev, pri kateri so zaposleni na delovnem mestu prisotni štiri dni namesto običajnih pet. Nekateri takšno ureditev delovnega časa uporabljajo za zmanjšanje stroškov dela – gre za tako imenovani model 4×10. Pri tem so delavci na delovnem mestu prisotni štirikrat po deset ur na teden. Je pa lahko štiridnevni delovnik tudi fiksen delovni teden. Pojavljajo se različne ideje štiridnevnega delovnika, in sicer 32-urni delovnik (8 ur na dan), pa tudi 24-urni delovnik (6 ur na dan).

Razmišljate o ustanovitvi d.o.o.?

Prednosti štiridnevnega delovnika

Štiridnevni delovnik so poskusno pred dvema letoma izvedli na Japonskem, in sicer v podjetju Microsoft. Zaposlenim so omogočili proste petke, plač pa jim pa niso znižali. Analiza je pokazala, da je prišlo do nižje porabe elektrike in papirja – se pravi stroški podjetja so se zmanjšali. Zaposleni so bili učinkovitejši na sestankih ter na splošno bolj zadovoljni. Za četrtino se je zmanjšala odsotnost zaposlenih z dela. Najpomembnejše pa je to, da se je produktivnost zvišala za približno 40 odstotkov.

Kakšne bonitete lahko delodajalec ponudi zaposlenim?

Slabosti štiridnevnega delovnika

Ima pa štiridnevni delovnik tudi svoje slabosti. Kot prvo ni primeren za vse poslovne modele. Prav tako (v primeru deseturnega delovnika po štiri dni) imajo zaposleni daljše delovne ure (dnevno) in več stresa povezanega z delom. Pri štiridnevnem delovniku obstaja tudi tveganje, da delavci ne bodo izpolnili svojih delovnih zahtev.

CENE HRANE SE VIŠAJO!

davčno svetovanje

PRIJAVITE SE NA BREZPLAČNI SEMINAR ZASLUŽI DENAR S SVOJIM HOBIJEM!

Štiridnevni delovnik po svetu

Ideje o štiridnevnem delovniku po svetu sicer niso nič novega. Nekatera podjetja po celem svetu imajo dejansko štiridnevne delovnike, a gre bolj za izjeme kot pravila. Leta 2008 so v ameriški zvezni državi Utah v javnem sektorju začeli z obveznim štiridnevnim delovnikom po 10 ur. Tri leta pozneje so štiridnevni delovnik ukinili. Tudi afriška država Gambija je med letoma 2013 in 2017 za delavce v javnem sektorju imela štiridnevni delovnik, in sicer od ponedeljka do četrtka med 8. in 18. uro. Podobna testna obdobja štiridnevnega delovnika so pred leti izvedli tudi na Novi Zelandiji, Združenem kraljestvu in že omenjeno na Japonskem. Trenutno resno razmišljajo o uvedbi štiridnevnega delovnika tudi v Belgiji.

Potrebujete računovodski servis? Potem ste na pravem mestu!

Štiridnevni delovnik pri nas?

Tudi v Sloveniji so se seveda v preteklosti pojavljale ideje o štiridnevnem delovniku (z osmimi delovnimi urami na dan). A takšna ureditev trenutno zakonsko ne bi bila mogoča. Zakon o delovnih razmerjih (ZDR-1) v 143. členu opredeljuje polni delovni čas. Ta ne sme biti daljši kot 40 ur tedensko, pa tudi ne krajši kot 36 ur tedensko. To pomeni, da ideja o štiridnevnem delovniku, ki bi obsegal 6 ali 8 ur na dan, trenutno ne bi bila skladna s trenutno delovnopravno ureditvijo.

Želim se prijaviti na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja