Go to Top

Število samozaposlenih oseb ponovno rekordno!

Število samozaposlenih oseb se je povečalo še sedmi mesec zapored

Število samozaposlenih oseb je bilo avgusta višje še sedmi mesec zapored. Še četrti mesec zapored pa je doseglo novo rekordno vrednost. Se je pa na drugi strani še drugi mesec zapored nekoliko znižalo število delovno aktivnih.

Ustanovite s.p. ali d.o.o. na DATA točki! Pokličite 01/600-1530!

Število samozaposlenih oseb avgusta nad 98 tisoč

Število samozaposlenih oseb je bilo avgusta prvič v zgodovini (odkar na Sursu merijo te podatke) nad 98 tisoč. In sicer je bila ta številka 98.195. V primerjavi z julijem se je število samozaposlenih oseb povišalo za 0,2 % (nekaj več kot za 200). Število se je povečalo že sedmi mesec zapored in tako še četrti mesec zapored doseglo novo rekordno vrednost, odkar na Sursu spremljajo podatke o delovno aktivnem prebivalstvu.

Pretvorite vašo bruto plačo v neto!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Kilometrina 2022, kaj se je spremenilo?

V katerih dejavnostih se je najbolj povečalo število samozaposlenih?

Število samozaposlenih oseb je najbolj naraslo v strokovnih, znanstvenih in tehničnih dejavnostih. Ta številka se je povišala za približno 50 (oz. za 0,3 %, na približno 14.600). V primerjavi z lanskim letom se je sicer število samozaposlenih oseb (vseh) povišalo za 2,1 %.

»Popoldanca« lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Tudi DATA zaslužna, da se število povečuje!

Za to, da se povečuje število samozaposlenih oseb, smo delno zaslužni tudi v našem podjetju DATA. Na dnevni ravni pomagamo pri odprtju s.p. (in ustanovitvi d.o.o.). Če je odprtje podjetja tudi v vašem načrtu, lahko tega registrirate na naši DATA točki. Za termin registracije podjetja se lahko dogovorite na 01/600-1530 ali na data@data.si. Lahko pa uporabite tudi naš spletni obrazec.

Preberite še – Je izobrazba pogoj za odprtje s.p.?

Število delovno aktivnih oseb tudi avgusta nekoliko nižje

Če se je število samozaposlenih oseb avgusta povečalo še sedmi mesec zapored, pa se je število delovno aktivnih drugi mesec zapored nekoliko znižalo. In sicer se je avgusta zmanjšalo za 0,1 %, na 921.583. Delovno aktivnih moških je bilo konec avgusta nekaj več kot 508.100. Delovno aktivnih žensk pa približno 413.400. Število delovno aktivnih se je najbolj zmanjšalo v gradbeništvu. In sicer se je zmanjšalo za približno 400 (za 0,5 %, na približno 74 tisoč).

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja