Go to Top

Stavka na upravnih enotah – čas opravljanja storitev daljši

Stavka na upravnih enotah še naprej poteka na večini upravnih enot. Kljub stavki po novem sprejemajo vse stranke in jih več ne presojajo po nujnosti. Čas opravljanja storitev se podaljšuje. Razmišljate o odprtju podjetja? Obrnite se na svetovalce podjetja DATA. Lahko nas pokličete na 01/600-1530 ali nam pišete na data@data.si.

Ustanovitev podjetja

Stavka na upravnih enotah – katere stavkajo, katere ne?

Spomnimo zaposleni na upravnih enotah stavkajo od 15. maja 2024. Stavka na upravnih enotah bo, po besedah predstavnika sindikata, potekala do izpolnitve njihovih stavkovnih zahtev.

Na 34 od skupno 58 upravnih enot so s 15. majem začeli stavkati vsakodnevno do izpolnitve zahtev. Gre za naslednje upravne enote: Brežice, Celje, Domžale, Gornja Radgona, Hrastnik, Idrija, Ilirska Bistrica, Izola, Kamnik, Koper, Kranj, Krško, Litija, Ljubljana, Logatec, Maribor, Metlika, Murska Sobota, Novo mesto, Pesnica, Postojna, Ptuj, Ruše, Slovenska Bistrica, Šentjur pri Celju, Šmarje pri Jelšah, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Žalec. Na področju ljubljanske upravne enote so tudi zaprti vsi krajevni uradi.

Na 13 upravnih enotah stavkajo samo ob sredah in sicer gre za naslednje upravne enote: Ajdovščina, Črnomelj, Jesenice, Kočevje, Lendava, Mozirje, Nova Gorica, Radovljica, Slovenske Konjice, Škofja Loka, Trebnje, Tržič in Velenje.

Na 11 upravnih enotah ne stavkajo in sicer so to naslednje upravne enote: Cerknica, Dravograd, Grosuplje, UE Laško, Lenart, Ljutomer, Piran, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica, Sevnica, Sežana, Slovenj Gradec, Tolmin, Ormož in Vrhnika.

Izračun plače

Ustanovitev podjetjaNormiranec sp – kaj morate vedeti?

Stavka na upravnih enotah – seznam bistvenih nalog v času stavke

Naloge, ki jih bodo upravne enote opravljanje med stavko – tudi med stavko bo mogoče dobiti nove osebne dokumente, mogoči bodo vpisi v registre, omogočena bo izvedba vseh volilnih opravil, zagotovljeno bo nemoteno posredovanje podatkov iz uradnih evidenc. Celoten seznam storitev si lahko ogledate tukaj.

Prispevki za s.p. za 2024

Stavka na upravnih enotah – storitev lahko opravite tudi na drugi upravni enoti

Večino storitev lahko opravite na upravnih enotah po Sloveniji. Gre za naslednji seznam storitev: izdaja listin (osebne izkaznice, potni listi, vozniška dovoljenja, prometna dovoljenja in postopki odmere davka na promet rabljenih motornih vozil, naznanitve pogrešitev, izgub in tatvin osebnih izkaznic, potnih listin, vozniških dovoljenj in prometnih dovoljenj), izdaja potrdil iz centraliziranih in informatiziranih uradnih evidenc, odločanje o denacionalizacijskih zahtevkih po 1. točki prvega odstavka 54. člena Zakona o denacionalizaciji, vpis v register pridelovalcev grozdja in vina v okviru vinorodnih dežel, priglasitev in opustitev osebnega dopolnilnega dela ter pridobitev vrednotnice, izdaja EU kartice ugodnosti za invalide, prijava stalnega prebivališča in stalnega naslova v tujini, prijava začasnega prebivališča in prijava in odjava začasnega naslova v tujini ter sprememba naslova v tujini, določitev naslova za vročanje. V vsakem primeru pa vseeno predhodno preverite delovni čas upravne enote na katero se odpravljate.

Ste pred tem, da se odločite za odprtje podjetja? Obrnite se na svetovalce podjetja DATA. Lahko nas pokličete na 01/600-1530 ali nam pišete na data@data.si.

Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja