Go to Top

Stanovanje – cene stanovanjskih nepremičnin lani občutno višje!

Stanovanje – cene poskočile najbolj po letu 2007!

Stanovanje, kako do njega? To je vprašanje večine mladih v današnjih časih. Cene stanovanjskih nepremičnin v zadnjih letih rastejo. Kaj so pokazali podatki Sursa glede višanja cen stanovanjskih nepremičnin v letu 2021? Vsekakor je potrebno biti pri nakupu nepremičnin pozoren na precej stvari – pri tem vam lahko svetujejo tudi naši davčni in pravni svetovalci. Dosegljivi so na telefonski številki 01/600-1530 ali na e-naslovu data@data.si.

Informativni izračun plače

Stanovanje oz. cene stanovanjskih nepremičnin lani na letni ravni višje za 15,7 %!

Podatki Sursa kažejo, da je bilo treba na leta 2021 na letni ravni za stanovanje oz. stanovanjsko nepremičnino odšteti kar 15,7 % več kot leta 2020. Gre za največji skok cen stanovanjskih nepremičnin po letu 2007. Največja podražitev je bila za novo stanovanje oz. za nova stanovanja. Ta so se podražila za 20,2%. Za rabljeno stanovanje pa je bilo v povprečju treba odšteti 18 % več kot leta 2020. Cene rabljenih družinskih hiš so bile višje za 11,9 %, cene novih družinskih hiš pa za 3,1 %.

Želite ustanoviti s.p. ali d.o.o.? Pokličite 01/600-1530!

pravno svetovanje

Preberite tudi o regresu 2022 – koliko in do kdaj?!

Za stanovanje oz. hišo več tudi v zadnjih treh mesecih 2021

Tudi cene rabljenih stanovanjskih nepremičnin (stanovanje in hiša) so se po celotni Sloveniji v zadnjem četrtletju na četrtletni ravni v povprečju zvišale za 4,6 odstotka. Za rabljeno stanovanje je bilo treba odšteti 5,3 odstotka več, za rabljeno družinsko hišo pa 3,3 odstotka več kot četrtletje prej (julij – september 2021). Višje so bile tudi cene novih stanovanjskih nepremičnin (novo stanovanje oz. nova družinska hiša). Za novo stanovanje je bilo treba odšteti 4,9 %, za novo družinsko hišo pa 3 odstotke več kot četrtletje prej. Mimogrede, slučajno oddajate sobe? Se vam splača odpreti s.p. ali delati kot sobodajalec? Prijavite se na naš seminar, kjer boste izvedeli vse odgovore glede oddajanja sob!

Popoldanski s.p. vam lahko predstavlja dodaten zaslužek!

Skupaj prodanih za 1,6 milijarde evrov stanovanjskih nepremičnin

Po podatkih Sursa je bilo lani skupaj prodanih stanovanjskih nepremičnin v vrednosti približno 1,6 milijarde evrov. To je skoraj tretjina več kot je bila skupna vrednost vseh prodaj v letu 2020. Takrat je ta znesek znašal 1,2 milijarde evrov. Lani je bilo prodanih 13.440 stanovanjskih nepremičnin. To je okrog 16 % več kot leta 2020. Takrat jih je bilo zaradi epidemije prodanih najmanj v zadnjih sedmih letih. V zadnjih treh mesecih 2021 so prodali stanovanjske nepremičnine v vrednosti 448 milijonov evrov. Od tega se je rabljeno stanovanje oz. hišo odločilo okrog 3500 kupcev (v vrednosti 430 milijonov evrov). Novo stanovanje oz. hiša pa je bila oktobra, novembra oz. decembra 2021 prodana 96-krat (v vrednosti 18 milijonov evrov).

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja