Go to Top

Športna dejavnost za otroke: kako registrirati?

Športna dejavnost za otroke.

Športna dejavnost za otroke je od najzgodnejšega obdobja življenja vse bolj priljubljena. Na Ministrstvu za zdravje ocenjujejo, da nam je v Sloveniji uspelo zaustaviti in obrniti trend naraščanja debelosti otrok. K temu je pripomogla Resolucija o nacionalnem programu o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje »Dober tek Slovenija« za obdobje 2015 – 2025. Na ministrstvu poudarjajo, da ukrepi izboljšujejo prehranske navade in povečujejo telesno dejavnost med prebivalci Slovenije.

K bolj zdravemu življenjskemu slogu prispevajo tudi vse dejavnosti, ki otroke spodbujajo h gibanju. Razmišljate, da bi lahko tudi vi izvajali tako dejavnost za otroke? Da boste obšolske dejavnosti izvajali v skladu z zakonodajnimi pravili, morate svojo dejavnost ustrezno registrirati.

Ustanovitev podjetja lahko enostavno in brezplačno opravite na VEM točki Data. Pred tem pa se morate na vstop v podjetništvo dobro pripraviti. To lahko brezplačno naredite z udeležbo na seminarju Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo, kjer boste svojo poslovno idejo preverili. Na Skupinskem svetovanju pred registracijo podjetja pa boste dobili vse potrebne informacije za postopek ustanovitev vašega podjetja.

Skupinsko svetovanje bo koristilo vsem, ki želijo razumeti razliko med s.p. in d.o.o. ter spoznati postopke pred, med in po ustanovitvi svojega podjetja.

Športna dejavnost za otroke

Pred ustanovitvijo podjetja boste morali iz Standardne klasifikacije dejavnosti (2008) izbrati dejavnosti, ki jih boste v vašem podjetju opravljali. Oddelek P v Standardni klasifikaciji dejavnosti (2008) pokriva tudi izobraževanje, izpopolnjevanje, usposabljanje na področju športnih in rekreacijskih ter kulturnih in umetnostnih dejavnosti.

Pod dejavnost “Izobraževanje, izpopolnjevanje in usposabljanje na področju športa in rekreacije (85.510)” spada  izobraževanje, izpopolnjevanje in usposabljanje na področju športa in rekreacije, ki je formalno organizirano, bodisi za skupine ali posameznike, in poteka v različnih oblikah (šola, tečaj, tabor z nastanitvijo) in v različnih okoljih (na terenu, pri tečajniku idr.) Sem spada tudi športna dejavnost za otroke.

Več otrok redno zajtrkuje

Med najpomembnejše cilje pri obvladovanju otroške debelosti sodijo povečanje deleža dojenih otrok, delež otrok, ki redno zajtrkuje, uživa sadje in zelenjavo ter je redno telesno dejaven. Povečal se je delež mladih, ki redno zajtrkujejo, in upadel delež mladih, ki pogosto uživajo sladke pijače.

V Sloveniji je tudi dobro organizirana zdrava prehrana v vzgojno izobraževalnih zavodih, prav tako sistem strokovnega spremljanja  prehrane v vrtcih in šolah, s katerim so zagotovljeni zdravi obroki vsem otrokom, zaključujejo na ministrstvu.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja