Go to Top

Na voljo spodbude za razvoj novih produktov v lesarstvu

Za mikro, mala in srednje velika podjetja je na voljo 5,05 milijona evrov evropskih sredstev za razvoj in uvajanje novih produktov v lesarstvu. Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki je razpis objavilo, vloge zbira do 16. avgusta.

izobraževanje

Kako pripraviti uspešen poslovni načrt?

Za kaj potrebujete poslovni načrt?

Več informacij

Kdo lahko pridobi sredstva?

Na razpis se lahko prijavijo mikro, mala in srednje velika podjetja, ki se kot pravna ali fizična oseba ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo in so organizirana kot gospodarske družbe, samostojni podjetniki posamezniki ali zadruge. Sodelujejo lahko tudi socialna podjetja, ki so se preoblikovala po zakonu o socialnem podjetništvu.

Prijava na izobraževanje

Na razpis se lahko prijavijo samo podjetja, ki ob prijavi na razpis na trg uvajajo proizvode in storitve na področju predelave ali obdelave lesa. Ter imajo kot glavno ali drugo dejavnost registrirano obdelavo in predelavo lesa, proizvodnjo izdelkov iz lesa, plute, slame in protja ali proizvodnjo pohištva (razen proizvodnje žimnic).

Registracija podjetja poteka hitro, enostavno in brezplačno na VEM točki Data. Tu med drugim lahko uredite tudi morebitno spremembo dejavnosti, torej lahko vašemu podjetju dejavnosti dodajate ali odvzemate. Katere postopke vse lahko še opravite na VEM točki Data, si lahko preberete v prispevku VEM točka: Zapravljanje denarja za notarje je odveč, o tem pa govorimo tudi na brezplačnem izobraževanju Podjetnik sem – kaj pa zdaj?.

Kakšen je namen in kakšni cilji razpisa za razvoj novih produktov v lesarstvu?

Razpis je namenjen spodbujanju razvoja novih ali izboljšanih izdelkov in storitev na področju predelave in obdelave lesa in lesnih tvoriv (delež lesa več kot 50 odstotkov), so zapisali na gospodarskem ministrstvu.

lesarstvuSpodbujalo se bo razvoj proizvodov in storitev z višjo dodano vrednostjo in ustvarjanje novih delovnih mest. Pa tudi učinkovito rabo energije ter izvedbo ukrepov za izboljšanje učinkovite rabe virov, ki bodo prispevali k prehodu Slovenije v krožno gospodarstvo.

Cilji razpisa za razvoj in uvajanje novih produktov v lesarstvu so torej:

  • Ustvarjanje novih delovnih mest oziroma povečanje dodane vrednosti na zaposlenega v podjetnih.
  • Spodbujanje razvoja podjetij na področju rabe lesa, ki uvajajo učinkovito ravnanje z viri (material, voda, porabe energije, spodbujanje uporabe lesnih ostankov itd.).

Na ministrstvu pričakujejo, da bodo z razpisom podprli vsaj 10 podjetij, ki so dejavna v lesarstvu.

Prijava na izobraževanje

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja