Go to Top

Spodbude za inovativna mlada podjetja

Slovenski podjetniški sklad (SPS) bo tudi letos ponudil spodbude za inovativna mlada podjetja. Ta bodo na razpisu lahko pridobila zagonski kapital v višini do 54.000 evrov.

izobraževanje

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Niste prepričani, če je vaša ideja dobra? Preverite jo na Dati!

Več informacij

SPS že več let finančno podpira nastajajoča podjetja – start upe. Še posebej, če ta temeljijo na lastnem znanju podjetnika oziroma podjetniškega tima. V njih je namreč potencial za hitro rast in kreiranje novih delovnih mest z višjo dodano vrednostjo.

Prijava na izobraževanje

S spodbudami iz razpisa (P2 2017), ki bo predvidoma objavljen v prihodnjem tednu, bodo mlada podjetja hitreje in intenzivneje razvijala svoje produkte in izboljšala tržni položaj.

Prijava na izobraževanje

Kdo lahko sodeluje?

mlada podjetja

Na razpisu lahko sodelujejo mikro, mala in srednje velika podjetja (MSP), ki so razvojno naravnana ter imajo tehnološko zahtevnejši in inovativen projekt. Pogoj je, da so bila ustanovljena v obdobju od 1.1.2016 – 15.3.2017.

Predvideno je, da lahko izbrana podjetja pridobijo sofinanciranje tudi v prihodnjih dveh letih, če bodo izpolnjevala zastavljene cilje, vendar največ do 54.000 evrov nepovratnih sredstev v treh izplačilih: 10.000 evrov v letu 2017, 12.000 evrov v letu 2018 in 32.000 evrov v letu 2019.

Več informacij o razpisnih pogojih bo znanih konec prihodnjega tedna. SPS pa bo letos nudil tudi posebne spodbude za mlada podjetja iz problemskih območij Maribora z okolico, Hrastnika, Radeč, Trbovelj, Pokolplja in Pomurja ter za podjetja na področju predelave lesa.

Tekmovanje Start up Slovenija za mlada podjetja

Pred prijavo na razpis je za mlada podjetja priporočljivo, da se prijavijo na tekmovanje Start up Slovenija 2017.

Sodelovala bodo v prvem krogu selekcije za izbor slovenskega start upa leta. To pomeni, da bodo mlada podjetja osebno predstavila svojo idejo na DEMO dnevu. S tem si bodo lahko pridobila do 35 točk, ki jih bodo lahko v nadaljevanju unovčila na razpisu za zagonsko subvencijo.

Prijava na izobraževanje

Spletna prijava na tekmovanje Start up Slovenija 2017 je odprta od 6. do 22. marca 2017 na naslovu: http://www.startup.si/sl-si/programi/tekmovanje-startup-s-p2/prijava.

Končni zmagovalec tekmovanja pa bo znan v maju, ko bo potekala tradicionalna podjetniška konferenca Podim.

Smo v vas prebudili željo po podjetništvu? Če imate namreč dobro idejo, je spodbud za zagon novoustanovljenih podjetij veliko. Registracija podjetja, s. p. ali d. o. o., pa je na VEM točki DATA brezplačna, hitra in enostavna! Pokličite naše podjetniške svetovalce na 01 600 1530 ali jim pišite na data@data.si ter se dogovorite za individualni termin.

Morda vas zanima tudi:

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja