Go to Top

Spletne igre na srečo – pri tem bodite previdni!

Spletne igre na srečo tudi med Slovenci postajajo priljubljene. Nekatere izmed njih so nelegalne, čeprav uporabniki morda tega niti ne vedo. Sledijo lahko sankcije! Kaj lahko stori Finančna uprava RS in kako se je mogoče zavarovati?

Mimogrede, če imate vprašanja na področju davkov, se lahko obrnete na naše davčne svetovalce. Za plačljiv strokovni posvet se lahko naročite po telefonski številki 01 600 1530 ali preko data@data.si. Pri nas na DATI pa lahko registrirate tudi podjetje!

Izračunajte si vašo plačo

Spletne igre na srečo – kaj lahko stori FURS, če so nelegalne?

FURS pri nadzorih ugotavlja porast nezakonitih spletnih iger na srečo. Gre za igre, katerih prireditelji nimajo veljavne koncesije Vlade Republike Slovenije. Če jih Finančna uprava odkrije, lahko ukrepa v skladu z Zakonom o igrah na srečo. Med možnimi sankcijami je tudi omejitev dostopa do spletne strani, kjer igra poteka.

Brezplačno registrirajte podjetje

Pomagamo vam odpreti s.p!

Kaj pa to pomeni za uporabnike?

To lahko pomeni, da slovenski igralci, ki imajo na takih spletnih straneh odprt igralni račun, preko dostopa do interneta, ki jim ga omogočajo slovenski internetni operaterji, po izvedbi take sankcije nimajo več dostopa do svojih denarnih sredstev!

Izračunajte si dohodnino

Kje se lahko uporabnik informira, ali je spletna igra na srečo legalna?

FURS uporabnikom spletnih iger na srečo svetuje, da se v izogib težavam, ki lahko nastanejo zaradi dostopa do igre, predhodno pozanimajo, ali je stran v Republiki Sloveniji legalna ali ne. Prireditelji, ki imajo koncesijo za prirejanje iger na srečo v Republiki Sloveniji, so objavljeni na spletni strani Ministrstva za finance o igrah na srečo. Tu je dostopna tudi zakonodaja, ki zadeva to področje.

Če imate vprašanja glede gospodarskega, delovnega ali obligacijskega prava ali imate dileme na področju davkov, se lahko povežete s svetovalci podjetja DATA. Za ponudbo plačljivega posveta lahko pokličete na 01 600 1530 ali pišete na data@data.si.

Prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja