Go to Top

Socialno podjetništvo: V Sloveniji jih je 62, a obeta se jih več

Socialno podjetništvo tudi pri nas postaja vse bolj priljubljeno. Kot zanimivost naj omenimo, da je v evidenci socialnih podjetij trenutno vpisanih 62 socialnih podjetij.

Socialno podjetništvo: V Sloveniji jih je 62, a obeta se jih večKer se področje socialnega podjetništva tudi zakonsko spreminja, smo se v Dati ponovno odločili za organizacijo predavanja na to temo. To bo v prvi vrsti namenjeno vsem tistim, ki jih ta vrsta podjetništva zanima. Prav pa bo prišlo tudi tistim, ki jim manjka informacij, s katerimi bi lahko začeli aktivnosti v povezavi z ustanovitvijo svojega socialnega podjetja.

Tudi socialno podjetništvo doletele zakonske spremembe

Ena od novosti na področju socialnega podjetništva je, da s 1. januarjem 2015 sodi v pristojnost Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) in ne več pod pristojnost Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ).

Širjenje dovoljenih dejavnosti

Lani julija je tudi stopila v veljavo Uredba o spremembah in dopolnitvah Uredbe o določitvi dejavnosti socialnega podjetništva ( Ul RS 45/14). Ta širi dejavnosti, ki se jih lahko opravlja v okviru socialnega podjetja.

Postopek registracije podjetja je na VEM točki DATA brezplačen. Rezervirajte termin!

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Tudi Evropska unija v svojem programu za obdobje 2014-2020 posveča veliko pozornost socialnemu podjetništvu, saj so v programu zapisali, da naj bi se z dobrimi projekti na področju socialnega podjetništva, med drugim, zmanjšalo število brezposelnih v EU.

Torej, če vas zanima socialno podjetništvo in bi radi zvedeli zakonodajne podrobnosti, način registracije takega podjetja ter veliko primerov iz prakse, vabljeni na izobraževanje Socialno podjetništvo.

Prijava na izobraževanje

Pripravila: Bogdana Rejc, podjetniška svetovalka

Aktivnost se izvaja v okviru projekta "VEM 2015", ki ga financirata RS, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in SPIRIT Slovenija, Javna agencija.

SPIRIT Slovenija, javna agencija Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja