Go to Top

Sklep o ustanovitvi podjetja pričakujte šele po koncu sodnih počitnic

Sklep o ustanovitvi podjetja pričakujte šele po koncu sodnih počitnic

Ste ali pa boste v času sodnih počitnic registrirali družbo z omejeno odgovornostjo (d.o.o.)? Če ste odgovorili pritrdilno in spadate med podjetnike, ki še vedno čakajo na pošto sodišča, da so uspešno registrirani, vedite, da boste na Sklep o vpisu ustanovitve subjekta čakali do sredine avgusta, ko se bo sodni register spet kadrovsko okrepil.

Na našo VEM točko smo prejeli klice podjetnikov, ki so na naši VEM točki ustanovili d.o.o., da še niso prejeli originalnega sklepa sodišča, da so registrirani, v registru AJPES pa so že videli podatke svojega podjetja.

Sodišča so v času dopustov kadrovsko oslabjena

Poklicali smo Okrožno sodišče v Ljubljani, ki je pristojno za registracijo d.o.o. in pojasnili so nam, da v času sodnih počitnic sklepov o registraciji ne pošiljajo. Ko smo jih vprašali, zakaj je tako, so nam pojasnili, da so v času dopustov precej kadrovsko oslabljeni  in  da so z leti ugotovili, da se v teh poletnih, dopustniških dneh, veliko pošte vrne nazaj na sodišče, ker pošte naslovniki ne prevzamejo. So na dopustu. Zato tudi to leto velja, da bodo sklepe o vpisu ustanovitve subjekta začeli odpošiljati šele 17.8.2015 vsem, ki so postopke registracije opravili v času sodnih počitnic.

Za sklep o ustanovitvi podjetja pokličite sodišče!

Postopek registracije podjetja je na VEM točki DATA brezplačen. Rezervirajte termin!

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Zato vas podjetnike, ki niste na dopustu in aktivno delate, obveščamo, da v kolikor ste (ali boste) v času sodnih počitnic registrirali novo podjetje (d.o.o.) in bi želeli Sklep o vpisu ustanovitve subjekta za svoje podjetje (ker želite začasni račun podjetja čim prej spremeniti v poslovni račun), da pokličete na sodišče in poveste, da potrebujete originalni sklep o registraciji vašega podjetja. Po prejetem klicu in zahtevi z vaše strani, vam bodo sklep poslali!

DATA info

Željni novega znanja? Preverite brezplačne delavnice in plačljive seminarje!

VEM točka DATA obratuje tudi v času dopustov

Podjetniki, ki boste na naši VEM točki registrirali d.o.o., poskrbeli bomo, da boste kopijo sklepa o registraciji podjetja prejeli na vaš elektronski naslov takoj, ko bomo s strani e-Vem portala obveščeni, da je postopek uspešno zaključen.

V podjetju se bomo ustrezno organizirali in četudi smo na dopustu (kadrovsko oslabljeni), bomo postopke na VEM točki opravljali neprekinjeno tudi v času sodnih počitnic.

Razmišljate o odprtju lastnega podjetja? Vabljeni na Brezplačno skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja.

Prijava na izobraževanje

Pripravila: Bogdana Rejc, podjetniška svetovalka


Aktivnost se izvaja v okviru projekta "VEM 2015", ki ga financirata RS, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in SPIRIT Slovenija, Javna agencija.

SPIRIT Slovenija, javna agencija Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja