Go to Top

Šivanje unikatnih izdelkov

Šivanje unikatnih izdelkov kot dejavnost - Podjetništvo | Data d.o.o.

 

Imate žilico za šivanje in bi znali izdelati naravnost fantastičen okrasni vzglavnik z božičnim motivom? Potemtakem je šiviljstvo prav hobi za Vas!

Ste videli že prve dekorativne vzglavnike z najbolj prisrčnimi božičnimi motivi v tem predprazničnem času? Najverjetneje v izložbah trgovin ali morda celo na obiskih pri prijateljih. Nemalokrat se vsakdo tudi sam spomni kakšen boljši koncept, kot ga vidimo v trgovinah ali pa idejo zasledimo med brskanjem po internetnih straneh. Če ste karakterja, ki Vas žene k temu, da šivanje radi vzamete sami pod roko, potem so prihajajoči prazniki lahko tudi potencialni vir Vašega zaslužka.

Ustanovitev podjetja

Toda če želite da hobi, ki ga predstavlja šivanje takih unikatnih predmetov, postane vir takega zaslužka, potem boste morali vpisati status samostojnega podjetnika (s.p.).

Informativni izračun plače

Vpis s.p.-ja izvedete lahko na naši SPOT točki brezplačno, česar pa ne smete ob tem pozabiti je registracija primernih dejavnosti. Te so pri s.p.-ju lahko raznovrstne in lahko vključujejo tudi Vaše hobije, kot so šivanje, dekoriranje, izdelovanje okraskov in podobno…

JUBILEJNA NAGRADA - Kdaj in koliko vam pripada?

Šivanje in izdelovanje unikatnih, ročno izdelanih božičnih blazinic

 

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

 

V kolikor kot s.p. izdelujete ročno izdelane in unikatne izdelke, kot so na primer unikatni božično okrašeni vzglavniki, potem morate imeti registrirano dejavnost »Umetniško ustvarjanje« (90.030). Ta dejavnost zahteva sicer ročno izdelavo, poslikavo in vezenje.

 

Prijavite se na seminar Prednosti in slabosti samozaposlitve!

Šivanje in serijsko izdelovanje teh dekorativnih božičnih blazinic

V kolikor nameravate povpraševanje zadovoljiti s serijsko proizvodnjo tekstilnih izdelkov, potemtakem ne gre za unikatno šivanje. V takšnem primeru gre za dejavnost »Proizvodnja končnih tekstilnih izdelkov, razen oblačil« (13.920). Taka dejavnost je posebej primerna za nekoga, ki ima izdelke z zares unikatnim in univerzalno priljubljenim dizajnom.

Kako se izpolni UPN plačilni nalog?


Izračun plače

Želite registrirati s.p.?

Šivanje lahko dopolnjujete še z drugimi dejavnostmi in več o tem povprašajte SPOT referenta

So tudi taki strokovnjaki za šivanje, ki lahko odprejo tudi svojo lastno spletno trgovino. Za to registrirajo dejavnost »Trgovina na drobno po pošti ali po internetu« (47.910) kot tudi »Trgovina na drobno na stojnicah in tržnicah s tekstilijami in obutvijo« (47.820). Predstavitev svojih izdelkov svojim potencialnim strankam kot tudi najširši publiki je namreč ključna.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

DATA d.o.o

SPOT

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

 

 
 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja