Go to Top

S knjigo v poslovne vode

Ste kdaj razmišljali, da bi napisali knjigo in s knjigo uspeli v poslovnem svetu? Knjige so tudi v dobi elektronizacije še vedno eno najlepših daril. Mnogi ljubitelji knjig to trdijo še danes in na temo knjig in aktivnosti, ki zadevajo knjige, najdejo tudi poslovno priložnost. Prodaja knjig je v teh decembrskih dneh na vrhuncu. Kljub modernim elektronskim napravam, se še vedno vsi razveselimo dobre knjige za darilo.

 Bi se radi podali v svet podjetništva? Ustanovitev podjetja je pri nas povsem preprosta.

S knjigo do uspešnega posla

Podjetništvo in ustvarjalnost gresta z roko v roki. Svojo nadarjenost za pisanje tako lahko tudi unovčite. Napišite knjigo in s knjigo prodrite v svet podjetništva.

Ustanovitev podjetja

S knjigo do dejavnosti založništva – poslovna priložnost podjetja

Vas pisanje zgodb ali pesmi sprošča? Pa ste kdaj pomislili, da lahko s knjigo tudi uspete? Kdo ne sanja o tem, da ob dolgih zimskih večerih piše zgodbe ali pesmi in se s tem celo preživlja?

S knjigo v poslovne vodeČe so to tudi vaše sanje, potem je ena od možnosti, da napišete knjigo, se registrirate kot samostojni podjetnik in knjigo prodajate sami v okviru samozaložbe (dejavnost v SKD 2008 – 58.110 Izdajanje knjig). Poleg dejavnosti založništva bo pri registraciji podjetja potrebno razmisliti na kakšen način boste poskrbeli za distribucijo vaših knjig. Lahko jo prodajate sami in odprete založbo (47.610 Trgovina na drobno v specializiranih prodajalnah s knjigami), v tej prodajalni lahko poleg svojih knjig prodajate še druge dela izbranih avtorjev, lahko organizirate kulturne dogodke (82.300 Organiziranje razstav, sejmov, srečanj), predavanja, lahko vodite delavnice kreativnega pisanja (85.520 Izobraževanje, izpopolnjevanje in usposabljanje na področju kulture in umetnosti).

Izračun za avtorsko in podjemno pogodbo ter občasno delo

Ni nujno, da imate trgovino s knjigami. Knjigo lahko prodajate sami prek spletne trgovine, na stojnici na vsakoletnem sejmu knjig, lahko pa se dogovorite s katero od obstoječih založb, da uvrsti v svoj prodajni program, vašo knjigo. Obstaja torej vrsta načinov, da uspete s knjigo.

Kje začeti?

Možnosti je veliko, preden pa se odločite za naslednji korak, je vsekakor potrebno zbrati dovolj informacij o podjetništvu, pripraviti poslovni načrt in seveda napisati knjigo!

Pravno svetovanje

Pri začetku poslovanja, pa vam lahko pomagajo tudi naši pravniki, ki vam bodo pomagali zaščititi vaše avtorske pravice in vam bodo pripravili ustrezno avtorsko pogodbo. Za ponudbo za svetovanje nas pokličite na 01 6001 526 ali nam pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja