Go to Top

REK-O obrazec se bo lahko oddal od 3.1.2023 naprej

REK-O obrazec bo uveden s 1.1.2023

REK-O obrazec bo Finančna uprava RS uvedla s 1.1.2023 za poročanje podatkov o izplačanih dohodkih. Ta bo nadomestil nekatere trenutno veljavne obrazce. Katere? Mimogrede, želite ustanoviti s.p. ali d.o.o.? In bi potrebovali računovodski servis? Potem ste na pravem mestu! Oboje vam lahko zagotovimo na DATI! Pokličite na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si za več informacij!

Ustanovitev podjetja

REK-O obrazec bo vendarle zaživel s 1.1.2023

REK-O obrazec je sicer bil sprva predviden že za 1.4.2022, nato pa za 1.9.2022. Julija 2022 je bil objavljen Pravilnik o spremembah Pravilnika o vsebini in obliki obračuna davčnih odtegljajev. Z njim se je tudi na novo določil rok, ko se bo novi REK-O obrazec uveljavil. In to je 1.1.2023.

Opravite informativni izračun plače z našim kalkulatorjem!

računovodsko svetovanje

Preberite tudi – Dodatek do minimalne plače, kdaj se ga izplača?

Obrazec bo nadomestil nekatere trenutno veljavne REK obrazce

REK-O obrazec, ki se bo uporabljal za poročanje podatkov o izplačanih dohodkih, bo nadomestil nekatere trenutno veljavne REK obrazce. To so REK-1, REK-1a, REK-2 in tudi PNiPD. REK-O obrazec se bo uporabljal za dohodke izplačane od vključno 1.1.2023. REK-O se bo uporabljal tudi za dohodke iz delovnega razmerja, ki jih delodajalci fizične osebe trenutno poročajo na REK-1f obrazcu. Ta se bo uporabljal za dohodke, ki se nanašajo na obdobje od vključno od januarja 2023 naprej. Poenostavljeno in spremenjeno bo tudi popravljanje predloženih podatkov in oddaja REK-O obrazca na podlagi samoprijave. Oddaja REK-1b obrazca pa se ne bo spremenila.

Božičnica 2022 – jo bo vaše podjetje izplačalo?

REK-O obrazec se bo lahko oddal do 3.1.2023

Furs je nedavno sporočil, da bo se bo lahko novi REK-O obrazec oddal od 3.1.2023 prek sistema eDavki. Podrobnejša pojasnila v zvezi s predlaganjem REK-O obrazcev so objavljena tukaj. Medtem ko je shema REK-O obrazca z navedbo kontrol po posamezni vrsti dohodka obljavljena na eDavkih na tej povezavi.

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja