Go to Top

Registracija družbe z omejeno odgovornostjo – kako?

Registracija družbe z omejeno odgovornostjo je postopek, ki ga lahko družbenik oz. družbeniki opravijo na naši DATA točki. Kako poteka registracija družbe z omejeno odgovornostjo? Kako se nanjo pripraviti?

Kdaj bo izplačilo dohodnine 2022?

Kdo ne more odpreti d.o.o.?

Preden se izvede registracija družbe z omejeno odgovornostjo oz. ustanovitev d.o.o. je potrebno pogledati v Zakon o gospodarskih družbah (ZGD-1). V 10.a členu ZGD-1 so namreč določene omejitve o tem, kdo ne more ustanoviti d.o.o. oz. postati družbenik. Med drugim oseba ne sme biti pravnomočno obsojena na kazen zapora zaradi kaznivega dejanja zoper gospodarstvo, zoper delovno razmerje in socialno varnost, zoper pravni promet, zoper premoženje, zoper okolje, prostor in naravne dobrine, zoper človekovo zdravje ter zoper splošno varnost ljudi in premoženja. Ostale omejitve pa so opisane v ZGD-1. Lahko pa vam jih pomagajo razložiti tudi naši pravni svetovalci v okviru plačljivega strokovnega svetovanja. Dosegljivi so na 01/600-1530 ali na data@data.si. Ta dva kontakta pa lahko uporabite tudi, če želite ustanoviti s.p. ali d.o.o.! Rezervirate lahko termin za ustanovitev podjetja. To je možno tudi prek našega spletnega obrazca!

Izračunajte si vašo plačo z našim kalkulatorjem!

podjetniško svetovanje

Popoldanski s.p. lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Kaj mora(jo) družbenik(i) vedeti?

Registracija družbe z omejeno odgovornostjo zahteva tudi nekaj priprave. Zato se je pred postopkom smiselno posvetovati s podjetniškimi svetovalci! Lahko pa se udeležite tudi naših izobraževanj. Še posebej priporočamo Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja! Preden se opravi registracija družbe z omejeno odgovornostjo, mora(jo) družbenik(i) imeti izbrano ime podjetja, ter vedeti katere dejavnosti bodo registrirali. Ob tem pa morajo pripraviti tudi ustanovitveni kapital v znesku 7500 evrov.

Preberite tudi – Kilometrina 2023 – kakšni zneski veljajo?

Registracija družbe z omejeno odgovornostjo na DATA točki

Ko se registracija družbe z omejeno odgovornostjo izvede na DATA točki, veljajo nekateri pogoji. Bodoči družbenik(i) in zastopnik(i) podjetja mora(jo) biti pri postopku registracije osebno prisotni. Svojo istovetnost pa izkažejo z veljavnim osebnim dokumentom. Ustanovitveni kapital d.o.o. bo v denarju, in sicer v najmanjšem znesku 7500 evrov. Registracija družbe z omejeno odgovornostjo na DATA točki pa ni možna, če želi(jo) družbenik(i) za ustanovitveni kapital nameniti osnovna opredmetena sredstva in ne 7500 evrov ter takrat, ko želita podjetje ustanoviti zakonca, ki bosta v njem oba družbenika. Takrat se registracija d.o.o. opravi pri notarju, kar pa prinese dodatne stroške. Na DATA točki pa je postopek ustanovitve d.o.o. brezplačen.

Če je tudi v vašem načrtu ustanovitev s.p. ali odprtje d.o.o. nas pokličite na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si. V kolikor pa imate dileme pred ustanovitvijo podjetja, pa se lahko posvetujete z našimi podjetniškimi svetovalci.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja