Go to Top

Razpisana Evropska nagrada za spodbujanje podjetništva

Letos je že desetič razpisana Evropska nagrada za spodbujanje podjetništva. Zanjo se lahko s podjetniškimi projekti ali podjetniškimi praksami potegujejo tako kraji, mesta, regije in skupnosti kot javno-zasebno partnerstva med javnimi organi in podjetniki, izobraževalnimi programi, podjetji in poslovnimi organizacijami. K sodelovanju vabljeni ustvarjalci projektov, ki imajo pozitiven doprinos k lokalnemu ali regionalnemu gospodarstvu. Z nagrado želijo, kot so zapisali organizatorji v pobudi k prijavi, dati priznanje najbolj uspešnim spodbujevalcem podjetništva v Evropi, predstaviti najboljše podjetniške prakse, povečati zavedanje o dodani vrednosti podjetništva ter spodbujati in navdihovati potencialne podjetnike.

izobraževanje

Kako pripraviti uspešen poslovni načrt?

Imate odlično podjetniško idejo, a ne veste, kako se je lotiti? Prej boste na cilju, če si najprej zapišete, kako bo potekala vaša podjetniška pot.

Več informacij

V Sloveniji bo na pobudo Evropske komisije in Generalnega direktorata za notranji trg, industrijo, podjetništvo ter mala in srednje velika podjetja prijave zbiral Spirit – Javna agencija RS za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije.

Izmed javnih organov in javno-zasebnih partnerstev, ki se bodo potegovala za nagrado za spodbujanje podjetništva, bodo najprej v Sloveniji izbrali dva predstavnika, ki se bosta vključila v tekmovanje na ravni vse Evrope. Po napovedih organizatorjev bo nato končne zmagovalce izbrala ugledna žirija, razglašeni pa bodo na podelitvi novembra 2016.

spodbujanje podjetništva

 Evropska nagrada za spodbujanje podjetništva: šest kategorij

Prijavitelji lahko sodelujejo v šestih kategorijah. V prvi bodo projekti, ki najbolj spodbujajo podjetniško miselnost predvsem pri mladih in ženskah, v drugi pobude za naložbe v podjetniška znanja, v tretji projekti za izboljšanje poslovnega okolja predvsem za majhna in srednja podjetja, v četrti projekti, ki spodbujajo internacionalizacijo poslovanja, v peti bodo podpirali razvoj okolju prijaznih trgov in učinkovito gospodarjenje z viri ter v šesti odgovorno in odprto podjetništvo med prikrajšanimi skupinami (nezaposleni, legalni migranti, invalidi ali pripadniki etničnih manjšin).

Veliko nagrado žirije lahko dobi najbolj ustvarjalen in navdihujoč projekt iz katerekoli kategorije.

izobraževanje

Spletna stran TO GO

Osnovnega znanja WordPressa in postavljanja spletnih strani se lahko naučite na naši dvodnevni delavnici.

Več informacij

Najprej izbor v Sloveniji, nato na ravni vse Evrope

Dva nacionalna zmagovalca bodo v Sloveniji izbirali glede na naslednja merila:

  1. Izvirnost in izvedljivost: zakaj je projekt uspešen? V čem je njegova inovativnost?
  2. Vpliv na lokalno gospodarstvo: predložitev podatkov, ki potrjujejo uspešnost.
  3. Izboljšanje odnosov med lokalnimi interesnimi skupinami: je več kot ena interesna skupina imela koristi od uresničenja te pobude? Zakaj so bile vključene in kakšno je bilo njihovo sodelovanje?
  4. Prenosljivost: je pristop mogoče ponoviti v regiji in drugje v Evropi?

Prijave na predpisanem obrazcu bo pri nas zbiral Spirit, do 13. maja 2016 do 10. ure na elektronsko pošto  velko.glaner@spiritslovenia.si (telefon: 01 5891 878). Prijavnico lahko poiščete na spletni strani Spirita. Za vse informacije o nagradah in podatke o zmagovalcih iz minulih let pa poiščite na spletni strani Evropska nagrada za spodbujanje podjetništva.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja