Go to Top

Računovodja za normirani s.p. – strokovnost, prihranek časa in denarja

Računovodja za normirani s.p. – odločitev  za strokovnega računovodjo v vsakem primeru pomeni prihranek časa in denarja. Kljub temu, da se pri postopku registracije samostojnih podjetnikov pogosto srečamo s trditvijo, da “normiranec vendarle ne potrebuje računovodje”. Na podlagi preteklih izkušenj podjetnikom svetujemo, da pred odločitvijo dodatno premislijo in se tako izognejo morebitnim nevšečnostim v prihodnosti. Z izbiro računovodje namreč prihranijo dragocen čas in denar, ki ju potrebujejo za poslovanje.

Ustanovite s.p. hitro in brezplačno!

Kot fiktivni primer vzemimo Petra, ki se bo sprva ukvarjal s poslovnim svetovanjem, kasneje pa svoj nabor dejavnosti razširil. Peter se odloči, da bo že ob registraciji s.p.-ja izbral računovodjo zaradi koristi, ki jih ta lahko prinese k njegovemu poslovanju. Odloči se za računovodstvo pri podjetju DATA, kjer lahko (na DATA točki) ob registraciji vse uredi na enem mestu. Ponujamo visoko mero diskretnosti, profesionalnost, ažurno obveščanje v zvezi s spremembami s področja poslovanja ter strokovno pomoč pri davčni optimizaciji.

Normirani s.p. je oblika podjetja, ki ima poenostavljen sistem davčnega obračunavanja. Naj naštejemo le nekaj razlogov za izbiro dobro informiranega in strokovno usposobljenega računovodja za normirani s.p.

Imate poslovno idejo s katero želite zaslužiti? Razmišljate o ustanovitvi sp? Za termin odprtja sp se lahko na DATA točki dogovorite na 01/600-1530, na data@data.si ali preko spletnega obrazca.

Izračun  plače!

Ustrezna izvedba postopkov in optimizacija davčnih obveznosti

Kljub poenostavljenemu sistemu je pomembno pravilno izvajati določene postopke, ki jih za vas opravlja računovodja za normirani s.p.. Gre za postopke kot so evidentiranje poslovnih transakcij, priprava obračunov in poročanje davčnim organom. Računovodja poskrbi, da se ti postopki izvajajo pravilno in v skladu s predpisi. S pravilnim izkoriščanjem vseh možnosti, ki jih ponuja normirani sistem, se lahko zmanjšajo davčne obremenitve. 

Normiranec sp – kaj morate vedeti?

Potrebujete zanesljivo računoovodjo?

Prispevki za s.p. 2024

Informiranje glede finančnega stanja podjetnika

Računovodja za normirani s.p. zagotovi natančno spremljanje denarnega toka, dobičkonosnosti in drugih pomembnih kazalnikov.

Primer iz prakse: Računovodja redno spremlja finančno stanje Petrovega podjetja, pripravlja pregledna poročila o denarnem toku, dobičkonosnosti in drugih ključnih kazalnikih. Na podlagi teh poročil Peter lahko sprejema bolj informirane odločitve glede upravljanja svojega podjetja.

Izračun dnevnice 2024

Skladnost s predpisi

Računovodja za normirani s.p. poskrbi, da podjetje v celoti deluje skladno s predpisi glede davčnega obračunavanja in poročanja, saj tudi v primeru normiranega s.p. obstaja kar nekaj določenih zakonskih obveznosti, ki jih je potrebno spoštovati in upoštevati.

Kilometrina 2024

Strokovno računovodsko, davčno, pravno in podjetniško svetovanje

Izkušen in profesionalen računovodja za normirani s.p. predlaga, kdaj bi bilo smiselno poiskati dodatno strokovno svetovanje glede določenih sprememb podjetnikovega poslovanja.
Računovodja za normirani s.p. svetuje, ko je potrebno, da se podjetnik obrne na specializiranega davčnega, pravnega ali podjetniškega svetovalca, ki mu lahko ponudi natančne informacije in nasvete v zvezi z njegovim primerom.

Primer iz prakse: Peter se odloči razširiti svojo ponudbo s prodajo spletnih priročnikov in odpreti bančni račun v tujini. Računovodja mu pomaga pri izračunu stroškov takšne širitve poslovanja, oceni morebitne davčne posledice in po potrebi podjetniku priskrbi usposobljenega strokovnjaka iz davčnega in(ali) pravnega področja.

Višina prispevkov za popoldanski s.p.

Računovodja za normirani s.p. torej lahko v veliki meri pripomore k  prilagajanju podjetnikovega poslovanja in mu tako pomaga  bolje upravljati svoje poslovanje ter izkoristiti vse zakonite možnosti za optimizacijo podjetja. Dolgoročno strošek računovodstva predstavlja denarni vložek, ki je zanemarljiv v primerjavi z morebitnimi stroški, ki bi lahko nastali v primeru kazni s strani Finančnega urada Republike Slovenije.

Prijavite se na e-novice