Go to Top

Prvi sveženj dohodnine bo odposlan konec marca

Prvi sveženj dohodnine bo odposlan konec marca, natančneje, 29.3.2024. Informativni izračun dohodnine za leto 2023 s strani FURS-a dobijo vse fizične osebe, ki so prejemale dohodke od slovenskih izplačevalcev. V nadaljevanju si bomo ogledali datume na katere je v tem letu potrebno biti pozoren.

Kalkulator za izračun dohodnine

Glede vseh davčnih vprašanj (tudi dohodnine), se lahko posvetujete tudi na Dati z našimi izkušenimi davčnimi strokovnjaki. Za termin plačanega svetovanja se lahko naročite preko telefona na  01/600-1530  ali preko e-maila na data@data.si.

Ustanovite podjetje hitro in brezplačno!

Prvi sveženj informativnih izračunov

Prvi sveženj Informativnih izračunov dohodnine za leto 2023 bodo prvi zavezanci prejeli v začetku aprila. V prvem svežnju so običajno zavezanci, ki ne uveljavljajo olajšave za vzdrževane družinske člane ter ne opravljajo samostojne dejavnosti. Ugovor na izračun dohodnine v prvem svežnju bo možen do 29.4.2024. Nekateri zavezanci ne bodo prejeli izplačila, niti ne bodo obvezani do doplačila. Za vse ostale zavezance, ki bodo prejeli ali morebitno doplačilo premalo plačanega davka ali vračilo preveč plačanega davka, je predvidena rok do 29.5.2024.

Vse o normiranem s.p.

davčno svetovanjeKilometrina 2024

Drugi sveženj informativnih izračunov

Drugi sveženj informativnih izračunov bo odposlan 31.5.2024, in ga bodo zavezanci prejeli v začetku junija. V drugem svežnju bo dohodnina odmerjena tistim, ki so uveljavljali olajšavo za vzdrževane družinske člane ali pa so sami vzdrževani družinski člani. V tem svežnju so tudi tisti, ki prejemajo dohodke od opravljanja dejavnosti ali katastrski dohodek. Prav tako bodo informativni izračun prejeli tudi zavezanci brez urejenega rezidentskega statusa ter manjše skupine zavezancev, za katere FURS nima celovitih podatkov. Ugovor na izračun dohodnine v drugem svežnju bo možen do 1.7.2024. Morebitna doplačila ali vračila preveč ali premalo plačanega davka so predvidena do 31.7.2024.

Z našim kalkulatorjem lahko tudi sami opravite informativni izračun dohodnine za leto 2023: kalkulator za izračun dohodnine.

Dohodninska lestvica 2023

Kaj storiti, če ne dobite informativnega izračuna?

Če do 15. junija informativnega izračuna dohodnine ne boste prejeli, boste morali sami oddati napoved za odmero dohodnine. Za oddajo napovedi imate čas še do 31.7.

Prijava na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja