Go to Top

Projekt slovenskega javnega elektronskega arhiva: 4 milijone evrov

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je podprla projekt slovenskega javnega elektronskega arhiva (“Razvoj slovenskega javnega elektronskega arhiva e-ARH.si), kateremu je namenjeno štiri milijone evrov, Evropski socialni sklad (ESS) pa bo od tega prispeval 80 odstotkov oziroma 3,2 milijona evrov.  Namen projekta je skrb za arhivsko e-gradivo pri ustvarjalcih in njegov prevzem v e-ARH.si, skrb za dolgoročno ohranjanje arhivskega gradiva ter za nadaljnjo uporabo in povečanje njegove dostopnosti.

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Dejavnost knjižnic in arhivov lahko registrirate kot s. p. ali pa kot gospodarska družba. Več o splošnih razlikah med njima izveste na brezplačnem seminarju!

Več informacij

Projekt slovenskega javnega elektronskega arhiva

Namen naložbenega projekta je razvoj dodatnih storitev s področja e-arhiviranja, ki se nanašajo na prevzem, hrambo in zagotavljanje nadaljnje uporabe arhivskega gradiva. Projekt je razdeljen na šest vsebinsko in finančno med seboj povezanih ključnih sklopov, ki predstavljajo organizacijsko, tehnično in arhivistično zaključene celote.

Prijava na brezplačno izobraževanje

elektronskega arhiva

Arhiv RS se bo posvetil nadaljnjemu razvoju sistema e-ARH.si, hkrati pa se bo osredotočil še na dolgoročno ohranjanje drugih tipov arhivskega gradiva, kot so avdio/video vsebine, e-pošta, spletne strani, družbena omrežja, prostorski podatki in 3D modeli. Posebna pozornost bo namenjena dostopu in nadaljnji uporabi arhivskega gradiva vsem bodočim uporabnikom, ne glede na njihove zmožnosti.

Projekt bo prispeval k optimizaciji temeljnih funkcij delovanja e-uprave, zagotavljal in razvijal kakovostne storitve upravljanja s kulturno dediščino in posledično pravno varnostjo države, njenih institucij in posameznikov.

4 milijone evrov za projekt slovenskega javnega elektronskega arhiva!

Klikni in deli

Več: Ministrstvo za kulturo

S. p. ali d. o. o.? Z našo pomočjo se boste lahko lažje odločili glede na vaše potrebe in želje, zato nas pokličite na 01 600 15 30 ali pa nas kontaktirajte po e-mailu data@data.si in dogovorili se bomo za termin.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja